Overrasket. Trevor Noah kunne først ikke helt tro, at han skulle være den nye vært på 'The Daily Show', har han sagt til The New York Times.
Foto: Byron Keulemans / pressefoto fra Comedy Central

Overrasket. Trevor Noah kunne først ikke helt tro, at han skulle være den nye vært på 'The Daily Show', har han sagt til The New York Times.

Film og tv

Sydafrikansk komiker afløser Jon Stewart

31-årige Trevor Noah er ny vært på 'The Daily Show' efter Jon Stewart.

Film og tv

Efter kun tre optrædener på satireshowet ’The Daily Show with Jon Stewart’ er den 31-årige komiker Trevor Noah nu blevet tildelt den vigtigste funktion i showet - rollen som vært.

Det skriver The New York Times, der har fanget den sydafrikanske komiker over en telefon fra Dubai.

»Man tror ikke på det i de første par timer«, siger Trevor Noah, der opholder sig i Dubai i forbindelse med en standup-turné.

»Man har brug for en drink, og så befinder man sig uheldigvis et sted, hvor der ikke er noget alkohol«.

Sydafrikanske Trevor Noah har en mor, der er sort, og en far, der er hvid – og han blev vel at mærke født, før apartheid blev afskaffet. »Jeg blev født som en kriminel gerning«, sagde han i 2012 til talkshowværten Jay Leno i ’The Tonight Show’, hvor Trevor også optrådte som komiker.

Netop denne optræden i 2012 fik massiv betydning for Trevor Noahs karriere. Ifølge The Daily Beast »spiste publikum af hans hånd«, og man mærkede, at noget stort var under opsejling. Han var allerede populær i Sydafrika, men dette kunne meget vel markere, at han var på vej til noget stort i USA også, skrev netavisen dengang nærmest profetisk.

Gode gamle apartheid

I december sidste år debuterede Trevor Noah på 'The Daily Show' som såkaldt korrespondent - det vil i dette satireshow sige en komiker, der agerer journalist og rapporterer om aktuelle nyhedsdagsordener. På dette tidspunkt handlede alt i USA om race, efter en jury havde afvist at anlægge sag mod politiet vedrørende den 43-årige, sorte Eric Garner, der døde under en voldsom anholdelse i New York.

REKONSTRUKTION

Trevor Noah jokede:

»Jeg troede aldrig, jeg skulle være mere bange for politiet i Amerika end i Sydafrika. Det gør mig en lille smule nostalgisk efter at være derhjemme i de gode gamle dage«.

Jon Stewart selv siger i en pressemeddelelse, at han er »begejstret«, både på showets og på Trevor Noahs vegne.

»Han er en fantastisk komiker og et enormt talent, og vi har elsket at arbejde med ham«, siger han. Han tilføjer, at han godt kunne finde på at »vende tilbage som korrespondent bare for at være en del af det«.

PORTRÆT

Michele Ganeless, præsident for kanalen Comedy Central, som viser ’The Daily Show’, siger i et interview med New York Times, at alle muligheder blev undersøgt:

»Vi har talt med kvinder. VI har talt med mænd. Vi har i Trevor fundet den bedste person til jobbet«, siger hun.

»Man gør sig ingen forhåbninger om at finde en ny Jon Stweart. Der er ingen ny Jon Stewart. Så, vores mål var at finde en, der er virkelig spændende og anderledes«.

Jon Stewart annoncerede sit farvel til The Daily Show efter 16 år som vært 10. februar i år. Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår Jon Stewart overlader pladsen bag skrivebordet i det velkendte studie i New York til sin unge afløser.

Publikummet til aftenens program var selvfølgelig ikke klar over, at Jon Stewart havde tænkt sig at fortælle om sin fratrædelse. Derfor blev det noget følelsesladet, både for Jon Stewart og publikummet, hvor én sluttede af med at råbe »We love you, Jon!«. Kilde: AP / Comedy Central

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden