0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan klarer du rosésæsonen med bravour

Mange af os lever i et evigt pendul, der hedder: ’Er det for tidligt til alkohol?’ VERSUS ’Er det for sent til kaffe?’. Men nu kommer de lyse nætter, hvor alt er tilladt. Så sæt i gang og få din flaske på.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du vågner og er tørstig. Her ville du måske normalt tage et glas vand eller en kop kaffe, men det er sommer nu. Forhåbentligt kan du mærke, at det er for tidligt til øl? Medmindre du kender til et super lækkert mikrobryggeri, der brygger morgenøl på hybenrose, lyng og havtorn.

Men start gerne dagen med et glas bobler til din morgenmad. Kald det chumch (brunch + champagne). Skal det være avanceret, kunne det være en Mimosa (noget mousserende og citrus-juice) eller en elegant Bellini med prosecco og fersken. Men så skal du næsten også lave Eggs Benedict til morgenmad, og det tager jo lidt tid...

Husk, at ferie er et state of mind. Du behøver altså ikke have egentlig ferie for at holde en slags ferie.

Solen har endnu ikke fået fat, og du kan derfor sagtens drikke noget varmt. Døgnets skyggetimer bruges bedst med alkohol, som hygger og varmer i kroppen. Det kunne være en ingefær-te med honning tilsat et skvæt god, mørk rom. I selskab med uldplaid og bog. Er du mere sydeuropæisk anlagt, kunne det være en pastis med vand – det er Provence-autentisk, effektivt og billigt – eller en caffé corretto efter italiensk forbillede, en lille espresso tilsat grappa eller lignende. Så er du i gang med dagen, og din fordøjelse får også et skub i retning af hurtig afgang.

Det skal jo ikke være udenlandsk det hele. Er du smørrebrødstypen, kører du bare øl og snaps eller en Fernet Menta på en restaurant med rødternet dug og sender DF en (k)ærlig tanke. Er du mere til fin frokost med en forretningsforbindelse eller nogen, du gerne vil imponere, f.eks. på Café Victors fortovsterrasse, så er en flaske kølig Sancerre i sølvspand utroligt passende. Det er ren lykke med en frokost-bimmelim under solen efterfulgt af en lille siesta.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter