Chefredaktør. Christian Jensen bliver Politikens nye chefredaktør.
Foto: Jakob Dall

Chefredaktør. Christian Jensen bliver Politikens nye chefredaktør.

Kultur tophistorie

Christian Jensen bliver ny chefredaktør på Politiken

Bo Lidegaard træder tilbage efter 5 år som ansvarshavende chefredaktør.

Kultur tophistorie

Christian Jensen bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Politiken.

Han kommer fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør på Dagbladet Information, hvor han siden 2010 har stået i spidsen for en markant fornyelse af avisen og en vellykket digitalisering.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Kirk Ørskov betegner Christian Jensen som en journalistisk leder ud over det sædvanlige.

»Christian Jensen forener en dyb journalistisk faglighed med enestående lederegenskaber. Han mestrer både den undersøgende journalistik, den intelligente analyse og den engagerende formidling – uanset om det er på papir eller digitalt. Og igennem årene på Information har Christian vist en uforlignelig evne til at inddrage og aktivere læserne«, siger Stig Kirk Ørskov.

Bo Lidegaard stopper som ansvarshavende chefredaktør på Politiken. Kilde: Politiken.tv / Johannes Skov Andersen

Jensen: Politiken har en særlig position

Christian Jensen, der er 43 år, tiltræder senest 1. august og karakteriserer Politiken som Danmarks publicistiske flagskib.

»Der er kun én grund til at skifte fra Information: at jeg er blevet tilbudt den – efter min mening – vigtigste og mest ærefulde post i danske medier. Politiken har en helt særlig position og et enestående potentiale i det danske samfund som kvalitetsmedie og kulturinstitution. Jeg ser frem til at være med til at udvikle Politiken med alle de muligheder, den digitale udvikling giver for at nå nye målgrupper med nye journalistiske metoder. Der findes ikke noget bedre udgangspunkt for det frisind i ånd og tanke, som Politiken altid skal være baseret på«, siger Christian Jensen.

Lidegaard: Det har været en glæde

Samtidig træder Bo Lidegaard tilbage efter præcis 5 år i spidsen for avisen.

Det har været en stor glæde at stå i spidsen for Politiken

»Det har været en stor glæde at stå i spidsen for Politiken og at få lov til at være en del af alt det, der gør os til det, vi er – for vores læsere og for hele samfundet. Samtidig er det under de givne vilkår blevet mere og mere slidsomt at komme igennem og at skabe den nødvendige fremdrift«, siger Bo Lidegaard.

Han fratræder med månedens udgang, men vil fortsat være tilknyttet avisen som skribent.

Bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus Lars Munch takker Bo Lidegaard for hans evne til at fastholde og forny Politikens position i den danske samfundsdebat.

»Bo Lidegaard har stået for en stærk linje i pagt med Politikens læsere, grundlag og ånd. Det er værd at bemærke, at Bo afleverer Danmarks mest læste avis. Jeg er meget glad for, at Bo stadig vil findes i spalterne, så læserne fortsat får fornøjelse af ham«, siger Lars Munch.

Opvokset på Slotsholmen

Bo Lidegaard kom til Politiken i april 2011, 3 måneder efter forgængeren, Tøger Seidenfadens, død.

Lidegaard har en fortid som topembedsmand i Stats- og Udenrigsministeriet, hvor han var en central rådgiver for flere topministre og stod i spidsen for forberedelsen af klimatopmødet i 2009. Sideløbende har Lidegaard høstet stor anerkendelse for en lang række historiske bøger, ikke mindst den store biografi om Jens Otto Krag.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Takket være en formidabel indsats fra hele holdet har Politiken skilt sig ud som den avis, der vil og kan mest, og som i dag på tværs af alle platforme når et større publikum end nogen sinde før

Som chefredaktør har Lidegaard både siddet med det redaktionelle og det økonomiske ansvar for avisen midt i en voldsom digital omstilling.

»Det har været 5 år, hvor vi har gennemlevet store forandringer, og hvor Politiken er nået længere ud og har kunnet høres på flere platforme og i flere formater. Takket være en formidabel indsats fra hele holdet har Politiken skilt sig ud som den avis, der vil og kan mest, og som i dag på tværs af alle platforme når et større publikum end nogen sinde før«, siger Bo Lidegaard.

»Samtidig har vi fastholdt høj lønsomhed og en solid indtjening som grundlag for vores fremtid«.

Foto: JENS DRESLING

Politikens øverste ledelse består ud over Christian Jensen af den journalistiske chefredaktør, Anne Mette Svane, digital direktør Frederik Wiedemann samt bladdirektør Roy Bruhn-Petersen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden