Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

GÅTUR. Den bulgarsk-amerikanske kunster Christo har skabt et tre kilometer langt, pittoresk fortorv, der forbinder to små øer med den italienske by Sulanzo. Pressefoto.

Kultur tophistorie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udskældt installationskunstner skaber tre kilometer langt neonorange fortov i vandet

Det er nu, du skal tage til Italien og se på kunst, hvis du altid har drømt om at 'follow the yellow brick road'.

Kultur tophistorie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du skal skynde dig lidt.

Hvis du vil nå at opleve det opsigtsvækkende kunstværk 'Floating Piers' - et tre kilometer langt og 16 meter bredt neonorange fortov, der snoer sig over søen Lago d'Iseo i den italienske by Sulzano.

Værket fjernes nemlig igen allerede den 3. juli.

Fortovet er sammensat af 200.000 kasser af polyethylen, som er beklædt med 100.000 kvadratmeter neonorange stof.

Det forbinder Sulzano med to bittesmå øer, der ligger små tre kilometer ud for fastlandet. 'Floating Piers' er skabt af den 81-årige bulgarsk-amerikanske installationskunstner Christo Vladimirov Javacheff, bedre kendt som Christo.

Han har siden 1960'erne vakt røre med sine gigantiske installationer, for det meste skabt i samarbejde konen Jeanne-Claude, som døde i 2009.

Christo og Jeanne-Claude er især kendt for værker som 'The Gates', der står i Central Park i New York. Et andet hovedværk er 'Pont Neuf', hvor parret efter ni års kamp med de franske myndigheder fik lov til at indhylle den parisiske bro Pont Neuf i 40.000 kvadratmeter beige stof. Samme nummer lavede parret med Rigsdagen i Berlin, som i to uger over sommeren 1995 var draperet i gigantiske sølvglinsende stofstykker.

Miljømodvind

Christo er flere gange tidligere kommet i bad stading hos miljøorganisationer, der har protesteret over hans værker.

Senest var det den amerikanske organisation ROAR (Rags over the Arkansas River), der forsøgte at forhindre Christo i at opsætte hans værk 'Over The River'. Et værk, der består af 9 kilometer stof, som efter planen skal spændes ud over Arkansas River i delstaten Colorado i USA.

Men stoffet og dets kemikalier er yderst skadeligt for områdets natur- og dyreliv, lyder argumentet fra ROAR, som fortsat kæmper for at stoppe 'Over The River' i at blive en realitet.

Det bliver sandsynligvis en svær kamp for ROAR, for allerede tilbage i januar fik Christo tilladelse af de lokale myndigheder til at påbegynde projektet. En tilladelse, han har kæmpet siden 1996 for at få.

I mellemtiden kan man altså tage til Iseosøen i Italien, hvis man vil opleve installationskunst til vands. Og opgradere sin spadseretur med 200.000 plastikkasser og neonnuancer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden