Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Knaldekunst. Her til aften havde 'The Humping Pact' sex med Charlottenborg til åbningen af deres forårsudstilling.
Foto: MARTIN BUBANDT /Freelance

Knaldekunst. Her til aften havde 'The Humping Pact' sex med Charlottenborg til åbningen af deres forårsudstilling.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Knaldekunstner: Jeg vil have hele Charlottenborg

En russer og en spanier bollede den klassiske forårsudstilling i gang.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glasdøren i hovedindgangen til kunsthallen på Charlottenborg ryster og dirrer. På afstand undrer man sig, og når man kommer nærmere, måber man.

En splitterravende nøgen mand står og kaster sin slanke, vinterhvide krop mod glasset med rytmiske bevægelser, der starter i underlivet. Knalder sit lem imod døren. Lidt senere går han videre til et askebæger.

Han hedder Diego Agullo, og han er den ene halvdel af 'The Humping Pact', der her til aften åbnede forårsudstillingen på Charlottenborg ved at forgribe sig på indgangspartiet. Før i aften har de to sammen med grupper af andre mænd knaldet med bygninger og landskaber rundt om i Europa og i resten af verden.

LÆS OGSÅ

Den anden halvdel af kunstnergruppen, Dimitry Paranyushkin, hænger i en vintertør klatreplante, der kravler op af murstensvæggen. Han knalder heftigt med alt, hvad han kan få sit underliv i nærheden af.

Usammenhængende elektroniske rytmer fylder aftenluften, der er så kold, at man kan se sin ånde.

Pludselig slipper klatreplanten væggen, og Dimitry falder mod jorden. Der går en bølge af gisp, hvin og overraskelse igennem den tætpakkede gruppe af publikum, der er stimlet sammen for at overvære det ualmindelige optrin. Men knaldekunsteren kravler ufortrødent op igen og fortsætter sine seksuelle bevægelser.

Fnisende forventning
Inden Dimitry og Diego væltede ud og stjal alles opmærksomhed, blev slotsgården foran Charlottenborg hurtigt fyldt op af nysgerrige københavnere, der kom for at se nøgne mænd have sex med stenvægge og for at fejre åbningen af årets forårsudstilling.

Konstant genlyder luften af fjantede fnis og forventningens glæde. Selv om det nok er de færreste, der ved, hvad de skal forvente af aftenens event.

»Alle skal være med, det her er et kollektivt event, vidste I ikke det?«, spørger en ung fyr en gruppe veninder og får dem til at grine forskrækket.

Intet at se for flertallet af de fremmødte
Klokken når at blive ti minutter over otte, før de to knaldekunstnere går i gang. Men det er kun få, der opfanger, at deres optræden er startet. Langt de fleste kan nemlig ingenting se. Utilfredshed og irritation løber som en steppebrand iblandt de bagerste publikummer, og folk begynder at mase sig frem.

»Hvor er det? Det er altså bittert det her!«, udbryder en ung kvinde, og lidt til højre for hende siger en fyr:

»Kan du se nogle nøgne mænd?«.

»Ja, måske kan jeg skimte en hånd derovre«, svarer en pige, strækker sig på tæer og peger frem i mængden.

Hængediller lige over hovedet
Tættere på de to nøgne mænd er en gruppe veninder kravlet op på en bænk. Pludselig springer Diego nøgen op imellem dem, og imens de kaster sig til siden, går han i gang med at knalde en vinduesrude.

»Okay nu kommer han lige lidt tæt på. Det er lidt hundeagtigt. Der står en russisk mand og boller lige ved siden af mig!«, siger én af pigerne, Mai Hansen på 20 år.

Men efter showet er forbi, og chokket har lagt sig, synes hun alligevel, at hele idéen med Diego og Dimitrys optræden er god.

»Det er en sjov kommentar til hele kunsten, sådan at bolle kunstakadamiet«, siger hun.

Langt fra færdige med at knalde

Efter det obskure optrin fortsætter ferniseringen. En dj spiller op, og festen varmer op til at fortsætte hele natten.

Kunstnerne bag aftenens hovedevent får sig en cola med is lidt væk fra festlighederne. De er tilfredse med det store fremøde, men de kunne være blevet ved hele aftenen.

»Jeg ville så gerne have været på hele bygningen. Have haft alle hjørnerne med. Jeg var slet ikke færdig efter otte minutter«, siger Dimitry og fortæller, at han og Diego i løbet af dagen har knaldet med det invendige af Charlottenborg, mest fordi 'det er så smukt'.

De to unge mænd skal tilbringe hele weekenden i København og har planer om at finde flere steder, de kan kaste sig rytmisk imod.

Forårsudstilligen på Charlottenborg, der udstiller 92 værker af 70 forskellige kunstere i en række genrer, har åbent fra i morgen og frem til 6. maj.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden