Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Håndjern. Det var overraskende let at spille pool med en mand lænket fast til venstre arm.
Foto: LÆRKE POSSELT/FREELANCE

Håndjern. Det var overraskende let at spille pool med en mand lænket fast til venstre arm.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Daten varer så længe, blæren kan bære

Politiken.dk's udsendte blev sendt på blind date og lagt i håndjern.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Daten slutter, når en af os skal tisse«, siger jeg til min blind date Paw Møller, mens vi forsøger at manøvrere uden om en lygtepæl.

»Jeg har lige tisset«, svarer min date og smiler.

I det samme kommer en flok japanske turister mod os. De peger og griner. De griber deres kameraer, og vi poserer venligt.

Utraditionel dating Politiken.dk's udsendte er på blind date i forbindelse med kunstprojektet ’The Lover’s Matchmaking Agency’, der startede i onsdag og sluttede søndag med en kæmpe bryllupsfest i Huset i Magsstræde for alle deltagere.

Projektet har i denne uge givet københavnere mulighed for at komme ud på en helt masse mærkelig og utraditionelle dates. Forud for en date har man fået et møde med en matchmaker og er blevet præsenteret for en 'dating-menu', hvor man kan vælge mellem 42 forskellige dates.

Jeg har valgt den første: Håndjernsdaten.

LÆS ARTIKEL

Paw Møller går en lille smule hurtigt, og det får det til at gøre lidt ondt i mit venstre håndled, selvom de håndjern, der lænker os sammen, er besat med sort plys.

Pool iført håndjern
Vi beslutter os for, at vi vil spille pool. Vi er overbeviste om, at det må være stort set umuligt lænket sammen. Det viser sig dog at være noget mindre udfordrende end at komme ned til poolbordet.

For at komme ned i kælderen på en bar i det indre København er vi nødt til først at forcere en virkelig smal, stålvindeltrappe. Jeg går forrest og må række min arm helt op over hovedet, mens min date strækker sig frem, alt hvad han kan.

Det viser sig at være helt ok at have en mand hængende ved hånden, når man spiller pool. Jeg må dog flere gange tvinge mig selv til at modstå fristelsen til at rykke en lille smule i håndjernene, lige når han skal til at skyde en kugle i hul, men jeg beslutter mig for ikke at gøre mig upopulær hos min date, da jeg tror, det kunne gå hen at blive meget anstrengende at være lænket sammen med en sur mand, og han er trods alt også større end mig.

Den ældste date
Min blind date er 25 og læser til civilingeniør. Han er høj, flot og vældig sød, men en smule for ung til mig. Da jeg fortæller ham, at han er den yngste date, jeg har haft i flere år, kommenterer han tørt, at jeg er den ældste date, han nogensinde har været ude med.

Jeg er trods mine nu 31 år ikke kommet mig over chokket over at være fyldt 30, så den kommentar svier en lille smule. Jeg troede forresten også, at det var super trendy for unge mænd at date ældre kvinder. Jeg ved med sikkerhed, at der rent faktisk er en datingside, hvor unge mænd kan finde ældre erfarne kvinder, og kvinderne kan finde mænd uden topmave og impotens. Men den side er jeg trods Paws bemærkning om min høje alder ikke gammel nok til at bruge - endnu.

Kunstdate

Det er to finske teaterfolk, Aarni Korpela og Johanna MacDonald, der står bag 'The Lover’s Matchmaking Agency’, som de selv beskriver som et stykke pop-up kunst.

»Jeg vil forandre folk. Jeg vil gerne vise folk, at vi kan gøre tingene på andre måder, og at hvis du føler dig fastlåst eller fanget, så kan du ændre dit liv ved at starte med din egen indstilling overfor verden omkring dig«, skriver Johanna MacDonald i en pressemeddelelse.

Folk har meldt sig til, har haft en snak med en matchmaker og sat kryds ud for, hvilken af de 42 dates de gerne ville prøve. Derefter er de blevet sendt på så mange dates som muligt.

LÆS OGSÅ

Målet har ikke været nødvendigvis at finde det bedste match, det er ment som en mulighed for at møde mennesker, man ellers ikke ville have mødt eller bemærket. Det vigtige er, at man sammen gør noget mindeværdigt. Og det synes jeg bestemt, at den time, jeg var lænket til Paw, var.

Vi havde en virkelig sjov time sammen. Det udviklede sig ikke til en forelskelse, men om 20 år vil jeg måske igen give 25 årige fyre en chance.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden