Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Dejkrigeren og kulturministeren foreviget ved en tidligere lejlighed.
Foto: PR

Dejkrigeren og kulturministeren foreviget ved en tidligere lejlighed.

Kunst

farlig kunst Dejkrigeren er ramt af gærinfektion

Søren Dahlgaards alter-ego Dejkrigeren skal optræde til Louisianas 50 års jubilæum i august. Men hans brødperformance er nu truet af en hidsig allergisk reaktion over for gær.

Kunst

Søren Dahlgaard, der går under navnet ' Dejkrigeren', er blevet ramt af gær-udslæt.

Den populære provo-kunstner var ellers netop blevet hyret til at optræde på Louisianas 50 års jubilæumsdag 11. august, men nu er hans performance truet af en gærinfektion.

Hvor andre kunstnere arbejder med maling og pensel, så er Søren Dahlgaards foretrukne medie dej – både i våd og i hård form. Mest kendt i offentligheden er hans alter-ego 'Dejkrigeren', hvor han iklædt en kampdragt bestående af 70 specialfremstillede flutes og brød udfordrer kunstens rammer.

Gærinfektionen giver kløe og udslæt
Det er også i skikkelse af 'Dejkrigeren', at Dahlgaard skal åbne Louisianas 50 års jubilæum for øjnene af det danske kunstestablishment. Hvis altså dejkunstneren kan komme sig oven på den gærinfektion, han er ramt af.

Gærinfektion er noget, der normalt rammer bagere og giver kløe og udslæt på kroppen.

»Jeg har store udslæt på mine fødder, der hvor jeg plejer at have mine ciabatta-brødsko. 'Dejkrigeren' er i problemer, men jeg håber at komme igennem det«, fortæller Søren Dahlgaard, som nu overvejer at anvende særlige brød uden gær under performancen.

Hvis Søren Dahlgaard får bugt med gærinfektionen, vil han på Louisiana igen støde ind i kulturminister Brian Mikkelsen, mens han er i gang med sin brødperformance. De to stod sidst ansigt til ansigt ved åbningen af kunstmessen Art Copenhagen i Forum sidste efterår.

Her opførte Dahlgaard værket ’Dejkrigeren udfordrer stilleben-maleriet’ i direkte forlængelse af kulturministerens åbningstale.

100 liter maling og 70 kilo brød
Dejkrigerens opsigtsvækkende happenings, som blandt andet inkluderer 100 liter maling og 70 kilo brød, kunne sidste år også ses en del andre steder i hovedstaden. På relativt kort tid har Dahlgaard nemlig gjort kometkarriere i den danske kunstverden.

Han er nu vurderet som nummer tyve på den officielle liste over, hvilke kunstnere der får mest opmærksomhed i Danmark, og har overhalet etablerede navne som John Kørner og Michael Kvium indenom (se placeringen på Artfacts rangliste her).

Søren Dahlgaard har blandet andet udstillet på MoMA i New York samt på Victoria and Albert Museum i London.

Herhjemme stod han desuden i foråret bag den anmelderroste udstilling 'Dejportrætter' på Statens Museum for Kunst, hvor 138 mennesker blev fotograferet med dej på hovedet.

Dahlgaard blev også inviteret i studiet i det nu hedengangne tv-program 'Den 11. time', hvor værten Mads Brügger havde visse problemer med at holde dejen på hovedet.

I behandling på Maldiverne
I skrivende stund har dejkunstneren søgt professionel behandling på en spa på Maldiverne i det Indiske Ocean. Han satser stadig på at kunne gennemføre Louisiana-forestillingen.

Hvis ikke som dejkriger så måske som en anden slags madkriger.

Klik her for at se 'Dejkrigeren' i aktion. Se flere videoer på: www.sorendahlgaard.com

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce