Fusk? Ai Weiwei står fast på at bøden er politisk motiveret som følge af hans årelange kritik af kinesiske samfundsforhold.
Foto: Ng Han Guan/AP

Fusk? Ai Weiwei står fast på at bøden er politisk motiveret som følge af hans årelange kritik af kinesiske samfundsforhold.

Kunst

Fans betaler halvdelen af Ai Weiweis gæld

20.000 fans har hjulpet den kinesiske kunstner med en enorm skattegæld.

Kunst

Den kinesiske kunstner og menneskeretsaktivist Ai Weiwei har ifølge New York Times betalt, hvad der svarer til godt 7 millioner kroner til de kinesiske myndigheder.

Det er sket for at få mulighed for at anke myndighedernes afgørelse, der kræver, at Ai Weiwei skal betale en skattegæld på omkring 13 millioner kroner.

LÆS ARTIKEL Mens de kinesiske myndigheder stadig fastholder, at Ai Weiwei er mødt med tilbagebetalingskravet, og at han tidligere i år var i fængsel i tre måneder pga. skattefusk, står Ai Weiwei fast på, at straffen er politisk motiveret som følge af hans årelange kritik af kinesiske samfundsforhold. Fans betaler

De mange penge, som Ai Weiwei har tilbagebetalt, er kommet kunstneren i hænde fra omkring 20.000 fans.

Nogle har lavet almindelige bankoverførsler, mens andre har sendt papirflyvere indeholdende pengesedler over muren til Ai Weiweis hjem. Pengene lover han at tilbagebetale sine fans, har han forsikret på Twitter.

Ai Weiwei må stadig ikke forlade landet.

Fredag åbner en udstilling med Ai Weiweis værker på Louisiana.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce