proces. Christian Finnes værker er blevet printet på en gammel 70'er-maskine på Carlsberg.
Foto: Format Artspace

proces. Christian Finnes værker er blevet printet på en gammel 70'er-maskine på Carlsberg.

Kunst

Kunstbutik vil sælge stærke navne til folkelige priser

Format Artspace hedder et nyt sted i Nansensgade, hvor kunsten kommer i oplag.

Kunst

I Nansensgade 40 åbner en butik, der nok skal trække pengebevidste kunstfans til.

Navnet er Format Artspace og her kan man købe værker af roste navne som Christian Finne, Ida Kvetny og Rikke Bakman til blot 500-2.500 kr. per styk.

I modsætning til de unikke værker, som kunstnerne præsenterer hos deres gallerister, er der hos Format tale om oplag på tre-fem-ti stykker af hvert værk. Det kan være litografier, serigrafier, stentryk eller - for skupltørers vedkommende: 3D-print.

Indehaver Anne Riber kalder det »en demokratisk kunstmodel«, og fra kunstnernes side er der stor interesse for at være med, selv om deres arbejde går til spotpriser.

»De får eksponering ud af det, og det er en mulighed for at komme ud på flere platforme«, forklarer Anne Riber.

LÆS ARTIKEL

Appetitvækker

Hun fungerer som en slags producer for de tilknyttede kunstnere og hjælper med at finde teknikker og booke maskiner til at producere deres værker i oplag.

For eksempel har hun fundet en gammel 70'er printer, der giver Christian Finnes tegninger et psykedelisk præg, mens kunstneren Ida Kvetny har fusioneret to sine tidligere skulpturer og fået resultatet printet i 3D og derefter håndmalet hvert eksemplar med neonfarver som en slags signatur.

LÆS ARTIKEL

Anne Riber lægger ikke skjul på, at hun har valgt kunstnere, som der er salg i, for butikken skal både fungere kommercielt og som en appetitvækker for dem, der køber kunst for første gang.

»En eller anden ung studerende går nok ikke ud og køber et svært konceptuelt værk som det første. Og så har jeg valgt ud efter, hvad der er min egen smag, så jeg kan stå inde for det«.

Ud over tryk og skulpturer sæger Format også animations- og videoværker på USB-nøgler.

Format Artspace åbner fredag 3. maj kl. 17 og serverer i dagens anledning hotdogs og bobler og holder åbent til kl. 21.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce