Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kunstoplevelse. Vallensbæk station bliver fra 3.april til kunsthal for digital kunst.
Foto: PR

Kunstoplevelse. Vallensbæk station bliver fra 3.april til kunsthal for digital kunst.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Togstation bliver Danmarks første kunsthal for digital kunst

Som pendler i Vallensbæk kan man snart få en gratis kunstoplevelse med på farten.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3.april åbner Vallensbæk Kommune op for Danmarks nye digitale kunsthal, som har fået navnet DIAS.

Kunsthallen er som den første i Danmark dedikeret til den digitale kunst, og udstillingerne skal realiseres midt i byrummet som et fast udstillingssted med skiftende digitale udstillinger.

Som pendler til og fra Vallensbæk bliver udstillingen ikke svær at overse. Det er nemlig Vallensbæk Station, som agerer udstillingshal. På den måde håber initiativtagerne bag, at DIAS vil tiltrække et bredt publikum, som kan få lov til at opleve »den digitale kunsts alsidighed, æstetik, oplevelses- og erkendelsespotentiale«.

Kunst smelter sammen med virkeligheden Det er ifølge kunsthallens producer Andrea Hasselager borgmester Henrik Rasmussen (K), der sammen med DSB har haft et ønske om at gøre noget ved stationen, som »er lidt kedelig«.

»Vores mål er at vise kunst af international kvalitet, og der har DSB stillet en platform til rådighed, som selvfølgelig også er med til at give nogle flere besøgende i kraft af dem, som bruger stationen. Det er en tunnel, som forbinder to dele af byen så på den måde kommer der mange igennem«, fortæller Andrea Hasselager.

»Det er over det hele. I loftet, på vægge og i alle mulige sjove rum, vi har fundet. Det er kunsten, der smelter sammen med virkeligheden. Der er åbent 24 timer i døgnet, så på den måde, er det jo ikke et pænt galleri, som man kan låse af klokken fem«.

En overset kunstart

Målet med initiativet er også at sætte Vallensbæk på landkortet som centrum for den digitale kunst. Den digitale kunst udgøres blandt andet af lydkunst, lyskunst, netværkskunst, spil, tværmediale projekter, interaktive installationer, digital poesi og videokunst, og ifølge Andrea Hasselager er Vallensbæk Station den første til at blive platform for en samlet udstilling med digital kunst.

»Der er ikke noget samlingssted for digital kunst i Danmark. Det er et felt, som har været lidt overset. Kunsten stiller jo tit spørgsmålstegn, og der er en masse af det digitale, som griber ind i vores hverdag, og som vi ikke er klar over som for eksempel overvågning. Og så gør vi brug af utrolig mange digitale ting, som vi ikke tænker over længere, men som bare er blevet en del af vores hverdag, og det er noget af det, som kunstnerne bag denne her udstilling arbejder med«.

Man kan altså snart kalde sig selv for pendler/museumsgæst, hvis man begiver sig forbi Vallensbæk Station, hvor åbningsudstillingen ’Presenting DIAS’ præsenterer en bred vifte af digitale værker af danske og internationale kunstnere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden