Kunst

Kunstner kopierer kollega i hemmelighedsfuld udstilling

Kristoffer Akselbos nyeste udstilling har Jacob Jessen som hovedperson.

Kunst

For et par uger siden fik jeg på Facebook en invitation til udstillingen ’JACOB Jessen KOPI’.

Jeg forestillede mig, at udstillingen var af Jacob Jessen og handlede om kopien som fænomen, men noget skurrede: Det mindede ligesom bare ikke om et værk af Jessen, men havde tydeligvis ham som hovedperson.

Den eneste informerende tekst om udstillingen på Facebook lød: »MØD MIG PÅ TOVES ... LYDER SOM EN DÅRLIG KOPI AF EN ORIGINAL FILMTITEL«.

Ved et simpelt opkald fik jeg svaret: Udstillingen er ikke af Jessen, men af kunstneren Kristoffer Akselbo. Til gengæld handler den om Jessen.

I hele udstillingsperioden på TOVES vil kopien af Jessen være til stede – med en stum maske skabt som en kopi af Jessens ansigt. Og flere af Jessens værker vil blive eftergjort som del af udstillingens manøvrer ud i kopier og originaler.

Akselbo er en af de mest konsekvente kunstnere: Han kører linen ud og laver ting, der virkelig kan rykke ved vores vante forestillinger – noget der ofte bliver en kliché, men i hans tilfælde er rigtigt.

Udstillingen her udspiller sig mellem Facebook (og selvfølgelig med en lille kritisk pointe om det liv, vi alle iscenesætter som en version af os selv netop dér) og selve udstillingen på TOVES.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce