Kunst

Kunstner kopierer kollega i hemmelighedsfuld udstilling

Kristoffer Akselbos nyeste udstilling har Jacob Jessen som hovedperson.

Kunst

For et par uger siden fik jeg på Facebook en invitation til udstillingen ’JACOB Jessen KOPI’.

Jeg forestillede mig, at udstillingen var af Jacob Jessen og handlede om kopien som fænomen, men noget skurrede: Det mindede ligesom bare ikke om et værk af Jessen, men havde tydeligvis ham som hovedperson.

Den eneste informerende tekst om udstillingen på Facebook lød: »MØD MIG PÅ TOVES ... LYDER SOM EN DÅRLIG KOPI AF EN ORIGINAL FILMTITEL«.

Ved et simpelt opkald fik jeg svaret: Udstillingen er ikke af Jessen, men af kunstneren Kristoffer Akselbo. Til gengæld handler den om Jessen.

I hele udstillingsperioden på TOVES vil kopien af Jessen være til stede – med en stum maske skabt som en kopi af Jessens ansigt. Og flere af Jessens værker vil blive eftergjort som del af udstillingens manøvrer ud i kopier og originaler.

Akselbo er en af de mest konsekvente kunstnere: Han kører linen ud og laver ting, der virkelig kan rykke ved vores vante forestillinger – noget der ofte bliver en kliché, men i hans tilfælde er rigtigt.

Udstillingen her udspiller sig mellem Facebook (og selvfølgelig med en lille kritisk pointe om det liv, vi alle iscenesætter som en version af os selv netop dér) og selve udstillingen på TOVES.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce