Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stjålet. Egon Schieles 'Portræt af Wally'.
Foto: Leopold Museum

Stjålet. Egon Schieles 'Portræt af Wally'.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Museumsdirektør: Krav om returnering af nazirov bør have udløbsdato

Det Østrisk-jødiske samfund efterspørger længere tid til at returnere kunst.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bør fastsættes en udløbdato for nye krav om tilbagelevering af kunst, stjålet af naziregimet og siden indlemmet i offentlige samlinger, mener direktøren for Albertina Museum i Wien.

»Det internationale samfund bør beslutte sig for en rimelig tidsramme 20 eller 30 år ude i fremtiden«, siger Klaus Albrecht Schröder til The Art Newspaper.

Sættes der ikke en tidsgrænse omkring 100-året efter krigens afslutning, bør vi spørge os selv, hvorfor vi ikke anerkender krav om tilbagelevering af kunst stjålet under tidligere krige, mener han.

I følge Klaus Albrecht Schröder har museerne optrådt rimeligt og i overensstemmelse med Washington Principperne for korrekt optræden på museer og andre institutioner. Principperne har været en stor hjælp i lande, hvor krav om udlevering af stjålen kunst har for længst er udløbet.

Siden Østrig vedtog en lov inspireret af Washington Principperne, har landets samlinger returneret omkring 50,000 værker til arvingerne af de tidligere ejere.

Jo længere tid der går, desto sværere bliver det at fastslå ejerskabet , og prisen på mange af værkerne er også steget voldsomt, siger han.

Det Østrisk-jødiske samfund siger, at debatten om de stjålne værker først er begyndt for nylig, og at arbejdet med at returnere kunsten er trukket ud, og at en tidsgrænse derfor er en dårlig ide.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden