Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Provokerende. Udstillingen af 'IS truer Sylvania' blev vurderet til at være en dyr affære i sikkerhedsforanstaltninger.
Foto: Mimsy

Provokerende. Udstillingen af 'IS truer Sylvania' blev vurderet til at være en dyr affære i sikkerhedsforanstaltninger.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

IS-mus er for skrap kost til udstilling i London om ytringsfrihed

Udstillingen ’IS truer Sylvania' er blevet fjernet af hensyn til sikkerheden.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Publikum måtte gerne se en stor vaginamur med billeder af 400 kvinders kønsorganer.

De måtte også gerne se en 8 minutter lang video, hvor kunstneren Kubra Khademi vandrer gennem Kabul i Afghanistan i en sexet rustning.

Men en række tableauer med legetøjsdyr fra Sylvanian Families, der bliver angrebet af IS-mus, blev i sidste uge fjernet fra en udstilling om ytringsfrihed på Londons Mall Galleries, skriver The Guardian.

’IS truer Sylvania’ blev ikke vist, fordi politiet mente, at indholdet var så provokerende, at det ville kræve ekstra sikkerhedsforanstaltninger for 360.000 kroner, de 6 dage i forrige uge, udstillingen blev vist. '

Et beløb, enten kunstneren bag, Mimsy, eller udstillingsstedet skulle betale. Derfor valgte Mall Galleries at fjerne legetøjsdyrene fra udstillingen og fjernede samtidig ordet ’ucensureret’ fra alt materiale om den.

Rasende kunstner

’IS truer Sylvania’ er en række hverdagstableauer med kaniner, mus og pindsvin, der solbader på stranden, sidder og ser fjernsyn eller holder frokost i det grønne, mens sortklædte jihadist-mus lurer i baggrunden.

Jeg er opmærksom på den meget reelle trussel mod den frihed fra islamisk fascisme, men jeg har ikke tænkt mig at lefle for dem

Kunstneren Mimsy er datter af en syrisk jøde, hvis familie måtte søge eksil i Libanon, da hun var barn. Derfor er hun yderst opmærksom på risikoen ved at tale frit, siger hun. Og hun var rasende over beslutningen.

»Jeg elsker min frihed. Jeg er opmærksom på den meget reelle trussel mod den frihed fra islamisk fascisme, men jeg har ikke tænkt mig at lefle for dem eller retfærdiggøre dem, som mange mennesker på venstrefløjen gør«, siger hun til The Guardian.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden