Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den Kongelige Kobberstiksamlings særudstilling om Henri Toulouse-Lautrec åbner den 17. september. Grafik: Henri de Toulouse-Lautrec - La Clownesse Assise: Mademoiselle Cha-U-Kao (1896).

Den Kongelige Kobberstiksamlings særudstilling om Henri Toulouse-Lautrec åbner den 17. september. Grafik: Henri de Toulouse-Lautrec - La Clownesse Assise: Mademoiselle Cha-U-Kao (1896).

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstredaktøren: Her er de vigtigste udstillinger i 2011

2011 byder på møder med blandt andre Ancher, Jorn, Picasso og Kleopatra.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Traditionen tro er det småt med udstillingsåbninger mellem jul og nytår.

Museer og gallerier ved, at folk har meget andet at foretage sig som for eksempel at læse Politiken Søndag.

Nænsom fotograf Men allerede 14. januar går det løs, når Gl. Holtegaard åbner op for 'Bevægelse'. En af vore væsentligste fotografer, Per Bak Jensen, står for den, altså bevægelsen. For han har besøgt Jerusalem i Israel, en af verdens konfliktzoner, men det skulle hans optagelser ikke bære præg af. For de er nænsomme, poetiske og drømmende.

Det vil man også bide mærke i på La Maison du Danemark i Paris, hvor udstillingen skal hen, når den slutter i Danmark.

Gl. Holtegaard. Per Bak Jensen: 'Bevægelse', 14. januar-13. marts.

WAX
Fra begyndelsen af februar har Kunstforeningen Gl. Strand et højaktuelt emne på plakaten: den sensationelle sensualisme i moderne skulptur, som især skyldes brugen af materialet voks. Her kan man komme tæt på kunstnere som Michael Elmgreen & Ingar Dragset, Christian Lemmerz, Kirsten Ortwed og andre.

I samme tidsrum lokker Gl. Strand også med skulpturer og gouacher af den nylig afdøde kunstner Louise Bourgeois.

Kunstforeningen Gl. Strand. 'WAX – Sensation in Contemporary Sculpture'. Louise Bourgeois: 'Mother and Child'. Begge: 5. februar-15. maj.

Jorn International
Fra slutningen af januar kan man se eller gense Asger Jorn i stor stil på ARoS. Det er blandt andet med syv hovedværker af den danske Cobra-kunstner, der ikke tidligere har været udstillet i Danmark.

ARoS Aarhus Kunstmuseum. Jorn International. 22. januar-22. maj.

Moderne Ancher
I Ishøj ligger et museum primært for moderne kunst. Derfor giver det kun mening at udstille Anna Ancher, hvad Arken gør fra slutjanuar, hvis det fremgår, at hun er en slags modernist.

Den indfødte skagbo var en af de første kunstnere i Danmark, der arbejdede med pastelmaleri. Da hun også foretrak motiver fra sin egen verden, er hun en slags intimist, ligesom impressionisterne og postimpressionisterne, og ifølge Arken den mest moderne af alle Skagensmalerne.

Arken. Anna Ancher, 29. januar-29. maj.

Picasso paints politics
Picasso var så produktiv, inden for alle teknikker og genrer, at en udstilling med vor tids mest kendte modernist er nødt til at have et særligt sigte. Når Louisiana i midten af februar åbner sin Picassoudstilling, er det derfor med fokus på hans politiske engagement.

'Fred og frihed' er titlen på et større udvalg af værker, der især belyser historiske og politiske begivenheder under den kolde krig. Og den periode var i høj grad også Picassos.

Louisiana. Picasso: 'Fred og frihed'. 11. februar-29. maj.

Grafisk efterår på SMK
De faste samlinger på Statens Museum for Kunst har længe trængt til en nyophængning af de faste samlinger. 28. maj løfter museet sløret for den første del af sin nyophængning: 'Dansk og nordisk kunst 1750-1900'. Det bliver dog først til efteråret, at der bliver rigtig run på museet.

Da åbner Den Kongelige Kobberstiksamlings særudstilling om Henri Toulouse-Lautrec (1864-1901), primært om hans tegninger og grafiske værker, men også med et udvalg af malerier og plakater.

Statens Museum for Kunst: Nyophængning af 'Dansk og nordisk kunst 1750-1900'. Fra 28. maj.

Kleopatra mumificerer Glyptoteket

I næsten samme tidsrum – fra slutningen af september og året ud – kommer Ny Carlsberg Glyptotek med sin største udstilling i 2011 om en anden stor fransk kunstner i tiden efter impressionismen, Paul Gauguin.

Museet gør i slutningen af april noget for første gang: viser en udstilling med Egyptens legendariske dronning Kleopatra, med skulpturer, mumiemasker og relieffer. Mon ikke Cæsar kommer til at spille en rolle?!

Ny Carlsberg Glyptotek. 'Kleopatras verden'. 29. april-7. august.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden