Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Christ/Foto: André Grossmann

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Installationskunstner får grønt lys til omtumlet Colorado-værk

Kunstneren Christo agter at opføre det storslåede værk, som vil tage over 27 måneder at rejse og koste i omegnen af 50 millioner dollars.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den bulgarskfødte installationskunstner Christo har siden 1996 kæmpet for at få lov til at opføre sit værk ’Over the River’ i den amerikanske delstat Colorado. Værket består af over 9 kilometer stof, som kunstneren vil spænde ud over Arkansasfloden.

Og nu ser det ud til, at Christo kan gå i gang med opførelsen af det ambitiøse værk – 19 år efter at han første gang søgte om tilladelse i Colorado.

FRA ARKIVET

Appelretten i staten fastslog tidligere på måneden godkendelsen af Christos plan for kunstværket og afslog at optage en ny appelsag fra miljøorganisationen Rags Over the Arkansas River (Roar).

Det er Roar's intention at stoppe 'Over the River'

Roar er ellers sammen med 6 andre organisationer gentagne gange gået rettens vej for at forhindre Christo i at opføre kunstværket, som de frygter kan skade naturen og dyrelivet i området. Ifølge Roar-talsmanden Joan Anzelmo giver organisationen dog ikke op endnu.

»Der er lang vej igen. Det er Roar’s intention at stoppe ’Over the River’«, siger hun til The Denver Post.

Christo agter dog stadig at opføre det storslåede værk, som vil tage over 27 måneder at rejse og koste i omegnen af 50 millioner dollars. Der er ifølge The Denver Post endnu ikke fastsat en dato for, hvornår værket skal opføres. Når værket er rejst, skal det stå til skue for publikum i 14 dage.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden