Foto: Karolis Janulis (foto taget med en drone)
Kunst

Hvordan indfanger man bedst følelsen af sommer med et foto?

Fotografi. Et dronefoto af solstole på en strand på Gran Canaria indfanger følelsen af sommer og har netop vundet tredjepladsen i en dronefotokonkurrence.

Kunst

Den der velkendte euforiske følelse af, at livet begynder forfra med sommeren, skriver F. Scott Fitzgerald om i ’Den store Gatsby’:

»Solskinnet og træernes blade, der sprang ud lige så hurtigt som på en trickfilm, gav mig en sikker overbevisning om, at livet begyndte igen med sommeren«.

Men hvordan indfanger man bedst følelsen af sommer på et foto? Med en drone, der svæver over en strand på Gran Canaria, synes at være svaret fra den litauiske fotograf Karolis Janulis. Han har netop vundet tredjepladsen i kategorien ’Travel’ i en fotokonkurrence afholdt af Dronestagram, et socialt medie viet til billeder taget af droner.

Et godt dronefoto er et foto, du med det samme kan se er et dronefoto

Karolis Janulis har altid ledt efter perspektivet fra oven i sine billeder. Han har tidligere brugt luftballoner, høje bygninger og svævefly, men da droner blev til at komme i nærheden af økonomisk, var det naturligt for ham at prøve en ny metode.

I konkurrencen har man lagt vægt på nogle helt særlige kriterier, siger medstifter af Dronestagram Guillaume Jarret: »Et godt dronefoto er et foto, du med det samme kan se er et dronefoto:

Det er taget ved lav flyvehøjde, nær billedets mål, og du skal kunne se på billedet, at det umuligt kunne være blevet taget af et andet apparat end en drone«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce