Tyrkiet vil hylde martyrerne, der døde under det mislykkede militærkup sidste år.
Foto: Yasin Bulbul/AP

Tyrkiet vil hylde martyrerne, der døde under det mislykkede militærkup sidste år.

Kunst

Erdogan laver museum om mislykket kupforsøg

Et nyt museum skal hylde martyrerne, der døde under sidste års mislykkede militærkup i Tyrkiet.

Kunst

Præsident Recep Tayyip Erdogan, der sikrede sig mere magt ved det netop afsluttede valg om en ny forfatning i Tyrkiet, har planer om et nyt museum for det mislykkede militærkup sidste år, skriver The Art Newspaper.

Sammen med flere andre internationale medier citerer avisen det Anatolske Nyhedsbureau for oplysningerne om det nye museum, der kommer til at hedde 'Museum for 15. juli-martyrerne og demokrati'.

Det nye museum skal ligge i Kahramankazan uden for hovedstaden Ankara og vil både have en permanent og skiftende udstillinger dedikeret »martyrerne og krigerne« fra kuppet sidste sommer, skriver The Art Newspaper.

Åbner næste år

Det tyrkiske kulturministerium vil gå i gang med byggeriet til juni. Det nye museum bliver på 3.400 kvadratmeter og vil også huse bibliotek, cafe og butik.

Det åbner næste år og har et budget på små 20 millioner kroner.

Mindst 240 mennesker blev dræbt, da dele af det tyrkiske militær forsøgte at tage magen med soldater og tanks i gaderne 15. juli sidste år. Kuppet mislykkedes, da tusindvis af tyrkiske borgere gik på gaden for at støtte Erdogan.

Efter kuppet er omkring 35.000 mennesker blevet fængslet, heriblandt kunstnere, avistegnere og andre kulturpersonligheder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce