Foto: Roberto Benavidez
Kunst

Ikonisk maleri er blevet omdannet til kæmpe piñataer

'Lysternes have' er et såkaldt triptykon - et maleri lavet i tre dele.

Kunst

Normalt indeholder piñataer slik, legetøj og den slags, og børn og andre festlige sjæle må slå piñataerne i stykker for at få skattene ud af dem. Lidt lige som en fastelavnstønde.

Piñataer er lavet af papmache, dekoreret med farvestrålende papir og har ofte form af stjerner eller dyr.

Piñataen har rødder tilbage til Kina og Italien, men er først og fremmest kendt i sin mexicanske form som en syvstjerne, hvor hver arm repræsenterer en af de syv dødssynder.

Synd er uløseligt forbundet med både Boschs maleri og med piñataen, så for mig var det et perfekt match

Det har inspireret den Los Angeles-baserede kunstner Roberto Benavidez til at lavet en række kæmpe piñata-udgaver af mange af figurerne i Hieronymus Boschs maleri ’Lysternes have’.

Maleriet anses for et af Boschs vigtigste og er et såkaldt triptykon, altså lavet i tre dele, og dateret til mellem 1490 og 1510.

»Synd er uløseligt forbundet med både Boschs maleri og med piñataen, så for mig var det et perfekt match«, siger Roberto Benavidez til kunstmagasinet Hyperallergic.

Han fortæller, at han altid har beundret og følt sig tiltrukket af de gamle malerteknikker og de mange mærkelige dyr og mennesker, som blev frembragt dengang.

Nu har Roberto Benavidez så omdannet nogle af Boschs 2-dimensionelle skabninger til store 3-dimensionelle skulpturelle piñataer, der mere er møntet på et voksent publikum end på børns leg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce