Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sotheby's
Foto: Sotheby's

Blandt de mest opsigtsvækkende værker er René Magrittes ’La réponse imprévue’ fra 1963 eller 64.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Auktionshuset Sotheby's sælger 90 tegninger af kunstnere som Degas, Matisse og Miró

»Vi mener, at værker på papir er den mest markante manifestation af kunstnerens intention«, udtaler tegningernes ejere. Værkerne skulle ifølge auktionshuset have en værdi på mellem 250 og 280 millioner kroner.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Novemberauktionerne hos britiske Sotheby’s står i papirets tegn. Auktionshuset har nemlig sikret sig 90 værker fra Diamonstein-Spielvogel-samlingen, og de repræsenterer angiveligt en værdi på mellem 250 og 380 millioner kroner tilsammen. Det skriver Artnet.

Forfatter Barbaralee Diamonstein-Spielvogel og forretningsmand Carl Spielvogels samling er en af de få, der næsten udelukkende består af værker på papir. Samlingen inkluderer blandt andet tegninger af berømtheder som Edgar Degas, Henri Matisse, Joan Miró og Jackson Pollock.

»Vi mener, at værker på papir er den mest markante manifestation af kunstnerens intention«, udtaler Diamonstein-Spielvogel i en pressemeddelelse.

Blandt de mest opsigtsvækkende tegninger er 7 værker af Jasper Johns, herunder ’Numbers’ fra 2006, samt René Magrittes ’La réponse imprévue’ fra 1963 eller 64. Sidstnævnte, der er inspireret af kunstnerens oliemaleri fra 1933, forventes at kunne indbringe mellem 12 og 19 millioner kroner. Desuden kan eventuelt interesserede, der befinder sig ved en af Sotheby’s auktioner i New York i løbet af november, erhverve sig fem værker af Pablo Picasso.

Overskuddet fra salgene vil gå til Diamonstein-Spielvogels fond, der blandt andet arbejder for at fremme medicinsk og anden videnskabelig forskning samt kulturelle projekter.

»Vi håber, at værkerne vil bibringe de fremtidige ejere oprigtig lykke, og at kunstnerne bag vil glædes over, at mange mennesker gennem Diamonstein-Spielvogel-fondens arbejde fremover vil drage nytte af kunsten«, står der endvidere i den skriftlige udtalelse.

Ifølge Artnet har processen med at få Diamonstein-Spielvogel-samlingen sat til salg gennem Sotheby’s taget mere end fem år for at sikre ejerne, at de filantropiske intentioner bliver ført ud i livet.

Og selv om forventningerne til de 90 værker er høje, kommer salget næppe i nærheden af årets hidtidige topscorer hos Sotheby’s. I maj i år indbragte salget af Jean Michel-Basquiats ’Untitled’ fra 1982 nemlig over 700 millioner kroner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden