Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mathias Kryger
Foto: Mathias Kryger

I Mørkøv Kirke kan man møde Fanden afbildet med både orange øjne og ild i munden og, som her, i skikkelse af en nuttet hornspiller, der er som taget direkte ud af ’Bennys badekar’.

Gotisk swing i vestsjællandske kirker: I Mørkøv er Fanden en nuttet hornspiller, taget direkte ud af 'Bennys badekar'

Mathias Kryger tager i andet kapitel af sin kalkmalerirundtur tilbage til barndommens land og lader sig forføre af det bakkede landskab og de musikalske kirkeudsmykninger.

Kunst
FOR ABONNENTER

Jeg står og kigger på et billede, som er en del af Undløsemesterens absolut mesterlige udsmykning af kirkeskibets to hvælvinger i Undløse Kirke på Midtsjælland. Vi er 30 minutters kørsel syd for Holbæk og dermed ikke langt fra min barndoms gader og den socialrealistiske mørtel i min opvækst. Det er i denne del af landet, hvor dialekten dobbeltstøder deruda-a. Og så er det en del af landet, jeg personligt forbinder med snævre horisonter og ungdommens homofobiske overgreb, der efterlod mig skamfuld over at have for meget jazz i hofterne, for meget vibrato på stemmen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden