Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
I Mørkøv Kirke kan man møde Fanden afbildet med både orange øjne og ild i munden og, som her,  i skikkelse af en nuttet hornspiller, der er som taget direkte ud af ’Bennys badekar’.
Foto: Mathias Kryger

I Mørkøv Kirke kan man møde Fanden afbildet med både orange øjne og ild i munden og, som her, i skikkelse af en nuttet hornspiller, der er som taget direkte ud af ’Bennys badekar’.

Gotisk swing i vestsjællandske kirker: I Mørkøv er Fanden en nuttet hornspiller, taget direkte ud af 'Bennys badekar'

Mathias Kryger tager i andet kapitel af sin kalkmalerirundtur tilbage til barndommens land og lader sig forføre af det bakkede landskab og de musikalske kirkeudsmykninger.

Kunst
FOR ABONNENTER

Jeg står og kigger på et billede, som er en del af Undløsemesterens absolut mesterlige udsmykning af kirkeskibets to hvælvinger i Undløse Kirke på Midtsjælland. Vi er 30 minutters kørsel syd for Holbæk og dermed ikke langt fra min barndoms gader og den socialrealistiske mørtel i min opvækst. Det er i denne del af landet, hvor dialekten dobbeltstøder deruda-a. Og så er det en del af landet, jeg personligt forbinder med snævre horisonter og ungdommens homofobiske overgreb, der efterlod mig skamfuld over at have for meget jazz i hofterne, for meget vibrato på stemmen.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden