Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Per Bak Jensen
Foto: Per Bak Jensen

'Tusmørke' fra 2019, med den engelske titel 'Evening Light' er med sine tre meter i bredden det største værk på Per Bak Jensens udstilling 'Aftenland' - og på en måde også det billede, der lovpriser naturen og ikke mindst træer mest positivt.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk mesterfotograf har kæmpet med svær sygdom: Han portrætterer sig selv i mørke trækroner og visne blomster

’Aftenland’ er ikke en udstilling, hvis motiver ligefrem opmuntrer. Og det skal den heller ikke. Men håbet lever og brænder, også i Per Bak Jensens mørke tableauer.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Uanset om alle gør det, nemlig tager billeder, er det vanskeligt at være fotograf på den måde, som Per Bak Jensen er det – og altid har været det. Nemlig som billedkunstner. Det vanskelige ved processen er, at man altid skal have en hensigt med det motiv, som indlemmes i kameraets hukommelse. Det skal ikke blot fortælle noget om den virkelighed, der befinder sig foran kameraet. Det skal også fortælle om den virkelighed, dvs. den personlighed, der står bag det. Det er aldrig ligegyldigt, hvad man vælger at fokusere på. For på en måde er alle gode fotografier indirekte selvportrætter.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts