0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Van Gogh Museum Amsterdam / Museum Jorn
Foto: Van Gogh Museum Amsterdam / Museum Jorn
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hyldest eller hærværk: Banksy har plukket blomsterne på van Goghs solsikker

Det er sjældent, at kunstnere maler blomster, der er visnet. Men netop Banksy er god til at gøre det, de andre aldrig gør. I Silkeborg er det gået ud over van Goghs solsikker. Her er Museum Jorn vært for en udstilling, hvor den kunstneriske indsats består i at gøre noget ved andre kunstneres værker.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Van Goghs solsikker på Museum Jorn ligner ikke sig selv. Der er ellers mange gode grunde til at forbinde Vincent van Gogh med solsikker. Faktisk 12 i det hele. For så mange billeder har den hollandske verdensberømthed malet af denne sommergule blomst, som i løbet af få år nåede at blive en signaturform for ham. 5 af disse blomsterbilleder stammer fra 1887, mens kunstneren boede i Paris, og de resterende 7 – nok de mest kendte – malede han i 1888-89 under sit ophold i den sydfranske by Arles.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden