0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

To hjerter: Det kunne næsten ikke gå mere galt for SMK-udstilling

Statens Museum for Kunst åbner i en ny midlertidig ophængning for skattekisten af skrøbelige værker på papir. Men den historie, de fortæller med de ellers fantastiske kunstværker, er bedaget og dybt forankret i en statisk udgave af kunsthistorien, man verden over er i gang med at gøre op med. Bare ikke på museet i Sølvgade.

Pressefoto
Foto: Pressefoto

Katten efter musen eller Eva efter Adam. Adam træder på halen af en mus, imens en stor pelset kat ligger for fødderne af Eva. Bag dem ses både en papegøje, elg, kanin og bjergged i dette tyske renæssancemesterværk af Albrecht Dürer.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg har svært ved at forestille mig, at det kunne gå mere galt. På det rent udstillings- og formidlingsmæssige plan. ​

Man har på Statens Museum for Kunst en enorm samling af 240.000 værker på papir. De er samlet i det, som lidt misvisende hedder Den Kongelige Kobberstiksamling, som indeholder ikke blot kobberstik, men alle mulige former for kunstværker, som har papiret som underlag til fælles.​

Dem har man nu lavet en midlertidig ophængning af i en lang tarm af seks på hinanden følgende rum, som museet ofte anvender til mindre udstillinger af papirværker og fotografi. Midlertidige, fordi papirværkerne er skrøbelige og kun tåler at blive udstillet i kortere perioder, inden de skal retur til mørke skuffer og mapper.

Principperne for udstillingen? Man vil vise spændvidden i samlingen. Og det vil man gøre kronologisk. En kronologisk spændvidde? Okay!

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter