Sorø. Kuzma Petrov-Vodkins 'Efter badet' fra 1931-33.
Foto: Anders Sune Berg

Sorø. Kuzma Petrov-Vodkins 'Efter badet' fra 1931-33.

Kunstanmeldelser

Sorø byder på lille, men bredt funderet samling

Over 5 dage anmelder vi 5 kunstmuseers faste samlinger. Vi starter i provinsen på det charmerende Sorø Kunstmuseum.

Kunstanmeldelser
FOR ABONNENTER

Der er provinsmuseer, der har bygget deres samlinger op omkring få udvalgte kunstnere, som har haft en særlig betydning for lokalsamfundet, som f.eks. Skagensmalerne på Skagens Museum.

Og så er der provinsmuseer, der som Sorø Kunstmuseum er anlagt som en lille, koncentreret udgave af Statens Museum for Kunst inde i København.

Sorø Kunstmuseum befinder sig et stenkast fra en hæderkronet kulturbærende uddannelsesinstitution: Sorø Akademi, og dermed har vi en forklaring på, hvorfor den lille samling er så bredt funderet. Engang var den en studiesamling.

Kronologisk rækker den tilbage til middelalderen, til billedhuggeren Claus Berg fra det tidlige 1500-tal, mens den i den modsatte ende når helt frem til en helt anden Claus, nemlig Claus Carstensen fra det sene 1900-tal. Ind imellem disse to Claus’er er hovednavnene og hovedstrømningerne i dansk kunst repræsenteret med få, ofte små, men aldrig ubetydelige værker.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce