Rødt. Med 'Forbrydelsen' er debatten om DR som de røde lejesvende igen blusset op. Denne gang er det DF's Søren Espersen, der angriber tv-seriens fremstilling af politikeren Erling Krabbe i seriens fiktive Folkepartiet.
Foto: MARKUSSEN TOBIAS SELNÆS

Rødt. Med 'Forbrydelsen' er debatten om DR som de røde lejesvende igen blusset op. Denne gang er det DF's Søren Espersen, der angriber tv-seriens fremstilling af politikeren Erling Krabbe i seriens fiktive Folkepartiet.

Medier

DR-drama er stadig for rødt til DF

Søren Espersen (DF) fastholder kritik af ’Forbrydelsen’ som venstreorienteret.

Medier

Forkerte mordere, et skævvredet verdensbillede og DR’s dramachef, Ingolf Gabold, som ’Den røde mester’.

Søren Espersen (DF) helmer ikke i sit angreb på Danmarks Radios dramaserie ’Forbrydelsen’, som i Espersens øjne er åbenlyst venstresnoet og anti-Dansk Folkeparti i sit udtryk.

En opfattelse, han fastholder på dagen, hvor tv-seriens figur Erling Krabbe, formand for det fiktive parti Folkepartiet, ellers i aftenens finaleafsnit ser ud til at springe ud som en retskaffen politiker, der støtter ’de gode’.

»At Erling Krabbe nu er med til at afsløre komplottet, er da bare et bevis på, at DF’s medlemmer først bliver gode, når de begynder at gå over til den anden side. Når han er ved at blive god, så er det, fordi han går over til justitsministeren og afslører komplotter«, siger Søren Espersen, som er træt af, at folk med borgerlige eller indvandrerkritiske holdninger aldrig kan være helte i DR’s dramaserier.

Espersen: »Dybt pinlig«

Om formiddagen 28. september, godt 14 timer efter rulleteksterne til det allerførste afsnit af ’Forbrydelsen’, var Espersen ude i B.T. med en meget skarp kritik af DR’s dramastil, som med hans ord er »dybt pinlig«, men også »hvad man kan forvente«.

I denne søndags PS svarer seriens forfatter, Søren Sveistrup, igen: »Det er grotesk, at nogle tager sig selv så højtideligt, at de end ikke afventer seriens gang, før de kalder os røde lejesvende. Vi har da heller ikke hørt fra ham (Espersen, red.) siden«.

DR's røde lejesvende
Men Søren Espersen mener ikke, han var for hurtigt ude med sin dom over DR, da han tog imod B.T.s opfordring om at kommentere tv-serien.

»Overhovedet ikke. Det ser ud til at ende med, at det er en militærmand, der har begået alle de her mord. At ondskaben ligger hos en person i hæren, og ikke hos islamisterne, som man egentlig havde regnet med, og som ville være det logiske.

Islamister står for 99,9 procent af al terror i verden, men i to kæmpestore DR-serier ender det med, at det er hæren og jægerkorpset, der laver terroren. Altså, goddaw do«, siger Søren Espersen.

Han understreger, at han ikke har set de to seneste afsnit af ’Forbrydelsen’ og derfor ikke kan sige i detaljer, hvordan han opfatter Erling Krabbes rolle.

DR forvrider verdensbilledet

Men han vil gerne tale om det, han mener er et generelt problem i Danmarks Radios dramaafdeling:

»Både i ’Krøniken’, ’Livvagterne’ og faktisk også helt tilbage til ’Matador’, hvor en radikal bliver fremstillet som modstandsmanden over dem alle, laver DR nogle verdensbilleder, der er helt skæve. Der var sgu ingen radikale, der var modstandsmænd under Anden Verdenskrig. Det generelle er, at dem med de ’forkerte politiske holdninger’, dem gør man også grimme i deres privatliv«.

Hvorfor skulle DR have en interesse i det?

»Fordi de er røde. De hører til en bestemt politisk fløj, som de gerne vil fremme, og så kalder man det for fiktion og kunst«, siger Dansk Folkepartis Søren Espersen.

DIREKTEStil et spørgsmål til morderen i 'Forbrydelsen 2'

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden