Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

rottehullet. Bodil Udsen i rollen som Emma i værtshuset Rottehullet i tv-serien 'Huset på Christianshavn'. Til venstre Arthur Jensen som viceværten Meyer.
Foto: Christen Hansen/dr

rottehullet. Bodil Udsen i rollen som Emma i værtshuset Rottehullet i tv-serien 'Huset på Christianshavn'. Til venstre Arthur Jensen som viceværten Meyer.

Medier

'Huset på Christianshavn' fylder 40

Mange af de folkekære skuespillere er dog ikke i live til at fejre dagen.

Medier

»Hold nu kæft, Meyer!«

En af de mest populære serier i dansk tv-historie kan på søndag fejre rund fødselsdag. Den 16. maj er det 40 år siden, danskerne første gang mødte flyttemand Olsen og vicevært Meyer i 'Huset på Christianshavn'.

De 84 afsnit af serien blev vist første gang i perioden 1970-1977 og er siden blevet genudsendt en række gange. Og er stadig populær.

Senest DR sendte et afsnit fulgte 826.000 tv-seere med. Det skete 1. januar i år, da tv-stationen sendte seriens nytårsafsnit.

Solidt dvd-salg
Også på dvd-markedet er der rift om den folkekære serie med skuespillere som for eksempel Poul Reichardt, Arthur Jensen, Ove Sprogøe, Bodil Udsen, Poul Hagen, Lis Løwert, Helle Virkner og Kirsten Walther.

Serien har solgt en og en kvart million eksemplarer.

»Selv om det godt nok alene er halvt så mange som 'Matador', er det et imponerende tal alligevel«, siger DR's multimedieredaktør, Christian Odd Wiberg.

Mange døde
Langt de fleste af datidens store tv-stjerner, der medvirkede i serien, er ikke blandt os længere. Alene i de sidste par år er en række af seriens store kvindelige stjerner gået bort.

I februar 2008 døde Bodil Udsen, der spiller den bramfri værtshusmutter Emma.

LÆS ARTIKEL

I 2009 døde Helle Virkner, der spillede fru flyttemand Olsen, og Lis Løwert, der var kendt som dyrehandler Clausens hustru Mille.

Flere af seriens faste skuespillere er dog stadig blandt os. Blandt andet Jes Holtsøe (flyttemand Olsens søn William), der sidste år dukkede op som bluessanger i DR's talentshow 'Talent 09'.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce