Walla! DR havde stor succes med Mujaffa-spillet. Nu er udviklingen af den slags ovre.
Foto: Skærmdump fra Youtube

Walla! DR havde stor succes med Mujaffa-spillet. Nu er udviklingen af den slags ovre.

Medier

Sparekur får DR til at droppe onlinespil

DR vil som en konsekvens af medieforliget udvikle færre spil til nettet i fremtiden. Spilekspert advarer.

Medier

Som en konsekvens af medieforliget skal Danmarks Radio finde besparelser for 80 millioner kroner. Derfor vil der fremover slet ikke blive øremærket midler til spiludviklingen på dr.dk, siger kanalens chef, Nicolai Porsbo, til Politiken.

»Jeg må bare erkende, at det kommercielle marked er så stort, at det er svært at se, hvordan vi virkelig ville kunne gøre en forskel med vores spil«, lyder begrundelsen fra kanalchefen.

DR har tidligere haft stor succes med blandt andet spillet 'Mujaffa' samt 'Hundeparken', som er et virtuelt mødested for især den yngre del af mediebrugerne.

Spillet vandt i 2004 webprisen Prix Italia for sin nyskabende profil.

Spil kan lære de unge om historien

Under folketingsvalgene har borgere kunne spille flere forskellige nyhedsspil på dr.dk, og inden for det kommende år vil der være premiere på vikingespillet 'Saga', der har været undervejs i tre år og derfor ikke bliver ramt af spareplanerne.

Spiludvikleren Lars Vilhelmsen, der sammen med en historiker står bag vikingespillet, ærgrer sig over, at public servicestationen drosler ned på spilambitionerne.

Han peger på, at spil kan formidle historie og oplevelser lige så tankevækkende og lærerigt, som dokumentarfilm og spillefilm kan.

Læs flere kulturnyheder på pol.dk

ritzau

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce