Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Apple. Mediegiganten anklages for at sætte sine takster for højt. Ifølge Et forhold der kan hæmme medieudviklingen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple anklages for ublu takster

Apple tager sig dyrt betalt for at sælge applikationer til iPad og iPhone.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når Apple sælger en applikation til en avis eller et magasin, så stikker firmaet selv tre ud af ti kroner i lommen. Det sker, selv om indholdet i form af eksempelvis artikler er lavet af indholdsproducenter som magasinet Esquire eller avisen Berlingske Tidende.

Medieanalytiker Henrik Schultz kalder det en »ublu pris«. Han frygter, at det vil afholde medier fra at investere fuldt ud i at udvikle sig på de nye platforme.

»Apple tager sig groft betalt. Det er mit indtryk, at de har skudt sig selv lidt i foden, fordi det bliver mindre attraktivt for medierne at udvikle spændende og nyskabende applikationer, når de skal aflevere så stor en andel af fortjenesten«, siger Henrik Schultz.

En lang næse
Før iPad blev introduceret i Norden for få uger siden, var optimismen ifølge Henrik Schultz enorm. Det skyldes, at det har vist sig, at forbrugerne er villige til at betale for medieindhold via Apples iStore, i modsætning til normalt, hvor brugerne nægter at betale for indhold på nettet.

Men toneangivende svenske Aftonbladet og norske VG har på det seneste introduceret applikationer til iPad, som dels var gratis, dels var kedelige, forklarer Henrik Schultz.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden