Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Afsløring. Politikens tidligere og nu afdøde chefredaktør Tøger Seidenfaden afslører i en ny bog,  at Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen var den hemmelig kilde, der satte Tamilsagen i gang.

Afsløring. Politikens tidligere og nu afdøde chefredaktør Tøger Seidenfaden afslører i en ny bog, at Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen var den hemmelig kilde, der satte Tamilsagen i gang.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Medieekspert: Tøgers afsløring er okay

Rimeligt at bringe nye oplysninger om Tamilsagen, mener forskningschef på Journalisthøjskolen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens Ekstra Bladets tidligere chefredaktør korser sig over nu afdøde Tøger Seidenfadens afsløring af Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansens rolle i Tamilsagen i en ny interviewbog, så er det småt med harmen hos forskningschef på Danmarks Journalisthøjskole Oluf Jørgensen.

LÆS ARTIKEL

Han understreger, at Tøger Seidenfaden ikke har gjort noget ulovligt ved fortælle offentlig, at Hans Gammeltoft-Hansen var kilden til de artikler, der satte Tamilsagen igang i 1990.

Ikke strafbart i Danmark

I Sverige er kildebeskyttelsen indskrevet i grundloven. Journalister og redaktører kan blive straffet for at afsløre deres kilder, men i Danmark har vi ikke lignende lovbestemmelser. Samtidig er der et formildende omstændighed bag afsløringen - også selv om Oluf Jørgensen er enig i, at kildebeskyttelsen er et grundlæggende etisk princip. »Tamilsagen er den vigtigste sag i nyere dansk forvaltningsretshistorie. Nu er der så gået mere end 20 år, og så er det rimeligt, at der kommer nye oplysninger frem om forløbet«, siger Oluf Jørgensen.

LÆS ARTIKEL Men ombudsmanden er jo ikke gået på pension?»Jeg synes ikke, der går alvorlige skår af nogen, selv om ombudsmanden stadig sidder i sit job«, siger Oluf Jørgensen. Spørgsmålet er så, om Politikens nuværende ansvarshavende redaktør, Bo Lidegaard, også ville kunne finde på at bryde med kildebeskyttelsen? »Nej, kildebeskyttelsen er et helt afgørende princip i det journalistiske arbejde«, siger Bo Lidegaard.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden