Rigsret. Erik Ninn-Hansen på vej for retten marts 1994.
Foto: Finn Frandsen

Rigsret. Erik Ninn-Hansen på vej for retten marts 1994.

Kroniken

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Tøgers falske fremstilling af tamilsagen

Sejren har mange fædre: Kronikøren vil også være en af dem.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Sejren har mange fædre, men nederlaget er faderløst, skrev Ted Sorensen, den afdøde rådgiver og taleskriver for præsident John F. Kennedy i USA.

Så langt behøver man dog ikke at bevæge sig for at se maksimen bekræftet. Man kan nøjes med at slå op i Politiken, der i pinsen lagde spalter til et mageløst forsøg på at kanonisere afdøde Tøger Seidenfaden og Nils Ufer som hovedpersoner i afsløringen af tamilsagen.

I forbifarten får bladet trampet begrebet kildebeskyttelse grundigt under fode, samtidig med at Folketingets sagesløse ombudsmand hænges ud som påstået kilde for Nils Ufer. Den rolle bestrider ombudsmanden ganske vist selv, men han skal på et tidspunkt have nikket på en sådan måde, at Tøger Seidenfaden opfattede ham som journalist Ufers anonyme deep throat. Og kun derfor fik journalisten lov til at skrive sin historie.

Skal man le eller grine?

Foreløbig kan det konstateres, at Politikens omhu for den historiske sandhed om den største politiske skandale i nyere tid synes lige så løst funderet som den journalistiske substans og etik i samme sag.

LÆS OGSÅ

Artiklerne om tamilsagen set med Tøgerbriller blev bragt i Politiken som et forskræp til markedsføringen af journalist Stig Andersens portrætbog om Tøger Seidenfaden. Her får Seidenfaden tilsyneladende frit spil til at fremstille sig selv som redaktionel dukkefører for den uregerlige Nils Ufer, mens denne dækkede tamilsagens juridiske efterspil i Weekendavisen. Desværre med den effekt, at makkerparret Ufer-Tøgers indsats bliver blæst op til ukendelighed.

Det var hverken Nils Ufer eller Tøger Seidenfaden, der fik tamilsagen til at rulle. Det var mig.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce