Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jerichow: Journalist havde flere kilder til tamil-afsløring

Flere personer gav oplysninger om Tamilsagen til Weekendavisen, oplyser journalist.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Niels Ufer havde flere kilder inden for undersøgelsesrettens lukkede døre og flere fortolkere uden for retten«.

Det siger Anders Jerichow, i dag kronikredaktør på Politiken og under Tamilsagen medarbejder på Weekendavisen, hvor han hørte til Niels Ufers samtalepartnere.

Hans kommentar kommer efter afsløringen af, at ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen leverede oplysninger om sagen til tamilsags-journalisten.

Det har Tøger Seidenfaden oplyst ifølge en portrætbog om den nu afdøde Politikenchefredaktør. Men der var flere bidragere til afsløringerne, understreger Jerichow.

LÆS ARTIKEL

»Jeg ved fra denne tid, at Ufer havde flere kilder, der risikerede deres job på at referere fra undersøgelsesretten, men gjorde det, fordi de vidste, at der var begået uret fra regeringens side. Ufers mesterstykke var, at han både fik fortrolighed til centrale og troværdige kilder inden for dørene og kloge fortolkere uden for«, mener Anders Jerichow.

»Det er ikke noget, man glemmer, for Ufer ringede tidligt og gerne sent og var ikke blot en fremragende journalist, men tillige et meget insisterende menneske, også over for sine venner«, siger Jerichow.

Hvem Ufers kilder var? Det ønsker Jerichow ikke at sige noget om.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden