Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henrik Fuglsang, der arbejder med digital musik for musikselskabet disco:wax, har blandt forsøgt at få fjernet flere numre med sangerinden Nabiha (billedet) fra Grooveshark.
Foto: JØRGENSEN JAKOB (arkiv)

Henrik Fuglsang, der arbejder med digital musik for musikselskabet disco:wax, har blandt forsøgt at få fjernet flere numre med sangerinden Nabiha (billedet) fra Grooveshark.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musiksite ignorerer ulovlig musik

Musiktjenesten Grooveshark vil gerne lave aftaler om streaming, siger de selv. Danske erfaringer taler imod.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske musikere og pladeselskaber vil have spærret for adgangen til musiktjenesten Grooveshark, da den ikke betaler for at bruge musik.

Firmaet siger ellers, at man fjerner ulovlige sange, når de bliver gjort opmærksom på det, og at de gerne vil indgå aftaler om musikken.

Koda støtter en lukning af Grooveshark
Groovesharks talsmand, Paul Geller, skriver i et kryptisk svar til Politiken, at de er ubekendt med sagen i Danmark, og at de »vil fortsætte med at anspore rettighedshaverne i landet til at beskytte kunstnernes rettigheder«.

Danske rettighedshavere har tidligere forsøgt at komme i dialog med tjenesten, men uden held.

LÆS OGSÅ »Vi har gennem flere år forsøgt at lave en aftale med Grooveshark. Vi har taget kontakt til dem flere gange, for vi vil gerne lave aftaler, ikke retssager«, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius, der er kommunikationschef i Koda.

»Vi vil gerne have Grooveshark som lovlig tjeneste, hvor de betaler for det indhold, de bruger, men vi oplevede, at de syltede os og ikke var villige til at samarbejde«.

Derfor ser han ikke anden udvej end at støtte en lukning af adgangen til den amerikanske musiktjeneste.

Umuligt at fjerne musik

Politiken har været i kontakt med flere pladeselskaber, der alle fortæller, at det på trods af firmaets fromme udmeldinger er nærmest umuligt at få fjernet musik fra Grooveshark. Henrik Fuglesang, digital ansvarlig hos musikselskabet disco:wax, har i lang tid forsøgt at få selskabets kunstnere, der tæller navne som Kato, Morten Breum og Nabiha, fjernet fra tjenesten. Det har dog været spildte kræfter, for kunstnernes musik ligger der stadig. Han beskriver et langstrakt og ufrugtbart forløb: »Grooveshark skriver en masse pæne ting om, at de vil imødekomme ejeren af ophavsretten, så jeg skrev en mail til dem og bad dem fjerne vores musik. Jeg hørte ingenting og skrev flere gange, indtil en jurist kontaktede mig«.LÆS OGSÅ Juristen fortalte, at han desværre ikke kunne hjælpe, men bad Henrik Fuglesang sende de præcise netadresser, hvor sangene lå, og så ville de fjerne dem i løbet af to døgn.

Vi oplevede, at de syltede os og ikke var villige til at samarbejde

Derfor sendte Henrik Fuglesang 120 adresser på numre med Morten Breum og hundrede af sangene forsvandt efter to dage: »De mente ikke, jeg havde distributionsret til de sidste 20 numre, som sjovt nok var de mest populære«, siger han.

I løbet af de næste timer begyndte de fjernede sange langsomt at dukke op på tjenesten igen.

»Selv hvis jeg arbejdede fuld tid på det her, ville der kun være få timer hver uge, hvor musikken ikke lå der. Det er umuligt«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden