Primetime.  Ifølge medieprofessor Stig Hjarvard er et af DR's problemer, at man mister seere i primetime.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Primetime. Ifølge medieprofessor Stig Hjarvard er et af DR's problemer, at man mister seere i primetime.

Medier

Ekspert: DR satser ved at flytte TV-Avisen

Konkurrence fra andre kanaler bærer skylden for TV-Avisens nye sendetidspunkt.

Medier

Efter sommer bliver den sene udgave af TV-Avisen på DR sendt en halv time senere end normalt.

Det betyder, at TV-Avisen vises kl. 21.30 i stedet for kl. 21.

Ifølge medieeksperten Stig Hjarvard, som er professor ved Københavns Universitet, skyldes det, at DR oplever større konkurrence fra andre kanaler.

LÆS MERE

»Det er et led i, at de store hovedkanaler generelt taber terræn. Det gælder ikke kun DR1, men også TV2. Det er et langsigtet strukturelt fænomen. Det er ikke fordi, at de gør noget galt, men vi får flere kanaler til rådighed, og derfor er det op ad bakke for den type mainstream hovedkanaler«, siger Stig Hjarvard til politiken.dk.

Skal fylde hullet mellem udsendelser
Med den nye strategi vil DR ifølge en pressemeddelelse tilføre flere ressourcer til blandt andet udlandsdækningen.

Ifølge Stig Hjarvard skal stationen dog sørge for fylde hullet mellem TV-Avisens 18:30-udsendelse og det nye sendetidspunkt med programmer med stor seertække:

»Hvis det skal lykkes, så er de også nødt til at have noget, der er mere underholdende mellem udsendelserne 18:30 og 21:30. Det er hårdere på den ene side at signalere, at man vil opgradere faktadelen, mens man på den anden side prøver at vinde seere tilbage ved at skubbe faktadelen længere ud på aftenen«, siger Stig Hjarvard.

SKRIV

Det kan ifølge Stig Hjarvard have konsekvenser for DR.

»Der er en tvetydighed i strategien, fordi DR skal agere på markedsmæssige præmisser, når de vil have flere seere. Det er ikke noget nyt problem, men det er det dilemma, de hele tiden har«, siger han.

Vil undgå sivning af seere
Dermed mener Stig Hjarvard, at intentionen bag at rykke TV-Avisen en halv time er for at undgå, at man taber seere til de andre underholdningskanaler.

»Det grundlæggende kneb er at sige, at når man taber seere, så har DR1 i vis forstand kommet til at slutte aftenfladen for tidligt med TV-Avisen kl 21. For efter TV-Avisen går man over til en række faktaprogrammer som for eksempel 'Horisont', der alt andet lige må opfattes som lidt smallere programmer«, siger Stig Hjarvard.

»Dermed forsøger de at få en halv time mere, hvor de kan have enten underholdende programmer eller blød fakta og underholdning, som så kan trække seere til sig inden man går i 'aftenafslutningsmode'«, siger Stig Hjarvard.

Kan give bagslag

Ifølge Gallups TV Meter er TV-Avisens 21-udsendelse landet mest sete nyhedsudsendelse blandt danskere over 12 år. Ifølge Stig Hjarvard kan den nye strategi dermed også risikere at give bagslag.

»Det er bestemt ikke risikofrit at lave det her, så det er et sats. Det man kan sige fra DR's synspunkt er, at der er sevet så meget fra hovedkanalen, at man må gøre noget radikalt for at vende skuden eller i det mindste formindske problemet«, siger han.

Det endelige skift i sendetidspunkt kommer efter sommeren 2012. Dog vil man allerede fra 22. marts kunne se et nyt initiativ på DR's sendeflade.

Det bliver med programmet 'Bag Borgen', hvor journalisterne Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen vil analysere politiske initiativer og indholdet i disse.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce