Justering.  Radio24syv justerer sin programflade efter 1. maj.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Justering. Radio24syv justerer sin programflade efter 1. maj.

Medier

Radio24syv rykker rundt på programfladen

Med langt til eget lyttertalsmål sadler Radio24syv nu om på programfladen.

Medier

Siden Radio24syv for snart seks måneder siden åbnede sendefladen har flere medieeksperter kritiseret kanalen.

Blandt andre har Lasse Jensen fra 'Mennesker & Medier' på P1 udtrykt kritik over for, at man ikke har officielle krav til lyttertal for kanalen, der gik i luften i november 2011.

LÆS OGSÅ

Men overfor Politiken.dk siger direktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, at målet for kanalen er, at man efter et år vil nå op på et gennemsnit på 500.000 lyttere om ugen.

»Det er et mål, vi har sat, fordi vi er ambitiøse mennesker, og vi synes, at når man får en sum penge af danskerne til at lave radio, så er ambitionen, at rigtig mange lytter«, siger Jørgen Ramskov.

Ved et kig på radiokanalens lyttertal er det til gengæld tydeligt, at det går alt andet end den rigtige vej for den relativt nye radiokanal.

Derfor laver Radio24syv nu om på programfladen for at nærme sig dette mål.

Dalende lyttertal
Radio24syv lagde godt fra land i 2011 med et gennemsnit på 480.000 lyttere i de første fire uger. Herefter gik det dog kun en vej for Radio24syv, nemlig nedad.

Og i slutningen af året endte man med et gennemsnit på lige over 340.000 i årets sidste fire uger.

»Det hænger primært sammen med, at der altid er en kolossal nyhedsinteresse, og det er der for det første, fordi der er nogen, der ved et uheld kommer til at lytte til os på grund af, at de var vant til, at P2 lå på samme frekvens. Og hvis de var vant til P2, lagde de mærke til, at der var mangel på violiner, og derfor sprang de fra igen«, siger Jørgen Ramskov, direktør for Radio24syv til Politiken.dk.

Kort forberedelsestid afgørende
Yderligere mener han, at den korte forberedelsestid kunne mærkes på radioens programflade.

»Der er også det at sige til det, at når man starter med noget nyt, kommer man fra land med noget, der er rigtig godt og noget, der er knap så godt. Uanset, hvor meget vi har gjort os umage, har vi kun haft tre måneder til at bygge op. Og noget af det, vi startede med var ikke så godt, som det vi har nu, og det, der kommer i fremtiden«, siger han videre.

I år 2012 er det gået yderligere ned for kanalen, som har formået at stabilisere en kurve, der i gennemsnit giver lige over 295.000 lyttere om ugen. Det er lige over 45.000 færre lyttere, end man i gennemsnit havde i slutningen af 2011.

Lægger ny programplan
Derfor lægger man nu programfladen om for at gøre noget ved lyttertallene.

»Det handler om, at vi er blevet klogere. Vi har kørt i seks måneder og er blevet klogere på, hvad lytterne vil have, og der vil vi så skabe et lidt bedre flow«, siger Jørgen Ramskov.

Og her hedder strategien, at man skal appelere til eksisterende lyttere, mens man lokker andre ind på frekvensen.

»Vi vil styrke positionen gennem dem, der allerede lytter. Og så skal vi have styrket butikken ved at markedsføre os selv. Altså have flere til at lytte ved at markedsføre os selv og lancere en række nye programmer«, siger Jørgen Ramskov.

Rådgivning og aktualitetsprogrammer

Konkret kommer det til at betyde, at Radio24syv introducerer fire nye programmer, der under navnet 'RadioRådet' vil tilbyde rådgivning til danskere.

Her vil en række rådigivere hjælpe danskere med råd og vejledning om hverdagsspørgsmål, som for eksempel sex, samliv, spiritualitet og jura.

LÆS OGSÅ

Yderligere vil man styrke nyheds- og aktualitetsdækningen med programmet 'Datolinjen', hvor man alle hverdage fra kl. 23-24 ser tilbage på dagens største historier og får et overblik over udlandsnyheder.

Man justerer også på nogle af de eksisterende programmer.

Det betyder, at 'Bom og Bjerke', 'Løsgængeren' og 'Cordua & Steno' bytter plads med 'Iben & Mødregruppen'. Dermed sendes debatprogrammerne mellem klokken 10.05-12.00, mens 'Iben & Mødregruppen' sendes fra klokken 13.05-15.00

Programjusteringerne træder i kraft efter 1. maj 2012.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce