Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Drømmejob. 39-årige Jeppe Nybroe fungerer bl.a. som coach og rådgiver for en stab af ikke særligt erfarne tv-journalister i Libyen.
Foto: FINN FRANDSEN

Drømmejob. 39-årige Jeppe Nybroe fungerer bl.a. som coach og rådgiver for en stab af ikke særligt erfarne tv-journalister i Libyen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eks-studievært har fået job som nyhedschef i Libyen

Jeppe Nybroe fortsætter karrieren som nyhedsdirektør for uafhængig libysk tv-station.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grundlæggeren blev dræbt en måned efter, at tv-stationen Libya Alhurra TV gik i luften.

Den 28-årige Muhammed Nabbous blev ramt af skud fra en snigskytte fra regeringstropperne, mens han var i færd med at rapportere om de Gaddafitro-styrkers angreb på civile i Benghazi, oprørernes hovedby. Og kort efter hans død 19. marts sidste år gik vestlige fly på vingerne for at håndhæve en FN-resolution, der rummede løfter om at gøre alt for at beskytte de civile under borgerkrigen i Libyen.

Mens Nabbous' tv-station begyndte som en stribe rystede optagelser, der ufiltreret røg på internettet, selv om styret troede, det havde lukket effektivt ned for cyberspace, er tv-stationen i dag en satellitkanal, der kan ses overalt i regionen. Og nyhedsafdelingen, hvor der er ca. 50 personer ansat, har fået en dansk chef, skriver journalisten.dk.

»Mit livs største udfordring«
Den tidligere studievært og journalist på DR's Tv-avisen, Jeppe Nybroe, satte sig for tre uger siden i stolen som stationens Head of News. I første omgang gælder aftalen et halvt års ansættelse, fortæller han.

»Det er mit livs største udfordring og samtidig et drømmejob uden lige. Det er fantastisk at få lov til at bidrage til opbygningen af demokrati og ytringsfrihed i nyt land,« siger Jeppe Nybroe til Journalisten.dk.

Jeppe Nybroes danske tv-karriere blev afsporet noget af, at han blev afsløret i at have manipuleret to DR-indslag om danske soldaters tilbagetrækning fra Irak, og han måtte fratræde sin stilling i 2007. Siden har han været ansat på BT's nettv og TV 2 Øst. Han har fået det libyske job gennem sit netværk i regionen, og han er den eneste dansker i organisationen.

Lang vej til en fri presse
Han fortæller, at der er et pænt stykke vej endnu, inden Libya Alhurra TV kan nærme sig den måde, man opfatter fri journalistik i uafhængige medier. Han ser mange eksempler på, at politikerne får lov til at tale flere minutter uden at blive mødt med spørgsmål.

»Selv om de er enormt engagerede og talentfulde, forstår de ikke kulturen for uafhængig presse. Der er ingen af dem, der før har prøvet at arbejde med eller leve under uafhængige medier. Men det er også vigtigt at man ikke måler det med danske forhold, ligesom man heller ikke kan måle demokratiet med danske forhold«, siger Jeppe Nybroe.

Han beretter, at stationen især konkurrerer med to andre tv-stationer, der er kendt for at være for flinke mod det ledende samlingsråd, der i kølvandet på drabet i oktober på landets diktator, oberst Muammar Gaddafi, er i gang med at opbygge et demokrati i Libyen. Første test for stationen på den led er det libyske valg 19. juni, siger Libya Alhurra TV's danske nyhedsdirektør.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden