Mand. Kronprins Frederik var på forsiden af juli-udgaven af magasinet Euroman.
Foto: Screenshow af Euromans forside

Mand. Kronprins Frederik var på forsiden af juli-udgaven af magasinet Euroman.

Medier

Sværvægter i dansk medieverden trækker stikket

Efter 12 år som chefredaktør på Euroman har Mads Lange valgt at stoppe.

Medier

Daniel Agger, Kronprins Frederik, Casper Christensen, Thomas Helmig og Lars Løkke Rasmussen har alle været på forsiden af Euromans forside.

Bag det hele, eller i hvert fald i front for redaktionen på magasinet, har Mads Lange stået i de seneste 12 år. Men nu er det slut. Lange har valgt at sige sit job på Danmarks mest profilerede mandemagasin op.

»Jeg har været på Euroman i 14 år - de 12 som redaktør. I den tid er Euroman vokset og blevet til en masse ting. Nu trænger brandet Euroman så også til at blive videreudviklet, og jeg kunne mærke, at jeg ikke er 100 procent motiveret til at tage endnu et træk. Jeg har aftjent min værnepligt, føler jeg. Derfor syntes jeg, at det var tid til at give stafetten videre«, siger Mads Lnge til fagbladet Journalisten.

Over 200.000 læsere
Euroman blev grundlagt i 1992 af Peter Linck (også manden bag avisen Dagen) og Morten Linck.

Magasinet udkommer månedligt med et oplag på 23.655 og over 200.000 læsere. Siden 2000 har Egmont ejet magasinet, hvis redaktion i dag bl.a. består af Jens Vilstrup, Jonas Langvad Nilsson, Anne Sofie Kragh og moderedaktør Frederik Andersen.

Mads Lange skifter fra posten som redaktør til at arbejde freelance. Over for fagbladet Journalisten afviser Lange, at der er sure miner i forhold til Euroman.

»Haha, nej er du rigtig klog. Det har været sådan en oplevelse for mig. Det har været en fantastisk privilegeret rejse at være med til at bygge den redaktion og dét journalistiske miljø op. Og jeg synes også, at vi efterlader et andet niveau for magasinjournalistik. Vi har i hvert fald skubbet til - føler jeg - nogle journalistiske normer for, hvad magasinjournalistik kan i dag. Man kan jo ligesom være tømt, og det tror jeg, at jeg følte lidt, at jeg var nu. Men sure miner? Det er der ikke. Tværtimod«, siger Lange til fagbladet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce