Multikunstner. Behrang Miri har selv iranske rødder og er en kendt debattør i Sverige, især når det gælder integrationsspørgsmål. Han har udgivet flere hip hop album og har turneret i mange lande.
Foto: privat

Multikunstner. Behrang Miri har selv iranske rødder og er en kendt debattør i Sverige, især når det gælder integrationsspørgsmål. Han har udgivet flere hip hop album og har turneret i mange lande.

Medier

Svensk 'Tintin-udsmider' tør ikke bo i sit eget hjem

Biblioteksleder føler sig forfulgt efter beslutningen om at fjerne Tintin fra børnebiblioteket.

Medier

Den svenske leder af børnebiblioteket 'TioTretton' i Kulturhuset i Stockholm, Behrang Miri, er blevet bange for at opholde sig i sit eget hjem, efter at vrede Tintin-fans har lagt hans adresse på nettet.

Det skriver regionalavisen Östran.

LÆS OGSÅ

Hans frygt skyldes den voldsomme reaktion, der kom, da han besluttede at fjerne den kendte og elskede Tintin-serie fra sin biblioteksafdeling på det prominente stockholmske Kulturhuset, fordi serien i hans øjne er diskriminerende og racistisk.

De rasende kommentarer på sociale medier samt en større mediestorm fik iifølge den svenske avis Aftonbladet i første omgang Kulturhusets og Behrang Miris chef Eric Sjöström til at skynde sig op og sætte magasinerne ind på hylden igen.

Vreden er ikke stilnet af
Imens måtte Behrang Miri offentligt trække sin beslutning tilbage, men det satte ikke en stopper for de vrede modstandere på de sociale medier.

»Jeg har fået masser af racistiske kommentarer og nogen har endda lagt min adresse ud på forskellige sider. Lige nu tør jeg ikke bo derhjemme«, siger Behrang Miri, som talte med Östern under et besøg i Oscarshamn, hvor han skulle holde foredrag i en fritidsklub.

Heller ikke her eller på turen hertil var Behrang Miri tryg, hvorfor der var opstillet to vagter under hans timelange forelæsning, som havde budskabet 'at bryde menneskers fordomme'.

Ville starte en debat
Under forelæsningen kom Berhrang Miri ind på sin egen opvækst og identietsfølelse som ung teenager, hvor han ikke var sikker på, om han var svensk eller indvandrer.

Hans hensigt med at fjerne Tintin fra hylderne var at starte en debat om diskriminering og at sørge for, at unge med en anden etnisk herkomst ikke følte sig stødt af den litteratur, som fandtes på biblioteket. Men han indså hurtigt, at det var forkert at fjerne litteraturen, har han tidligere forklaret.

Racistiske kommentarer

Men raseriet mod Behrang Miri er ikke stilnet af endnu.

»Jeg har fået masser af racistiske kommentarer som 'rejs hjem' og meget andet. Jeg tog en forhastet beslutning. Metoden at fjerne serien er forkert. Det var en fejl, selvom debatten er vigtig, og det er den, man må fortsætte med at fordybe sig i. Jeg værner om ytringsfriheden og er imod censur«, siger Behrang Miri til Östern.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden