Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

696. Ellen Trane Nørby sendte en vred mail til kulturministeren samme dag, som ministeriet meddelte afslag på statsanerkendelse til et museum, hvor Trane Nørbys mor sidder i bestyrelsen. Tre uger senere stillede Ellen Trane Nørby små 700 paragraf 20-spørgsmål til ministeren.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

696. Ellen Trane Nørby sendte en vred mail til kulturministeren samme dag, som ministeriet meddelte afslag på statsanerkendelse til et museum, hvor Trane Nørbys mor sidder i bestyrelsen. Tre uger senere stillede Ellen Trane Nørby små 700 paragraf 20-spørgsmål til ministeren.

Medier

Minister om Ellen Tranes spørgeiver: 696 spørgsmål er overvældende

Venstre-politiker har ret til at spørge så meget, hun vil, fastslår Uffe Elbæk.

Medier

Han afviser, at der kan være tale om chikane fra Ellen Trane Nørbys side.

»Hun må stille alle de spørgsmål, hun vil. Men jeg vil i al fredsommelighed sige, at jeg synes, man altid skal veje omfanget af spørgelysten op imod sagens karakter og forsøge at finde en rimelighed i det«, siger kulturminister Uffe Elbæk (R).

Sådan lyder ministerens kommentar til de 696 spørgsmål, som Venstres politiske ordfører har stillet ham for at få forklaret, hvorfor 87 museer er blevet statsanerkendt og dermed får støttekroner fra staten, mens andre får et nej.

LÆS MERE

Uffe Elbæk vil ikke sige, at det er »urimeligt« at stille 696 spørgsmål om statsanerkendelsen af museer.

»Det er et helt overvældende antal spørgsmål, men jeg regner med, at Ellen Trane Nørby har en god grund til at stille dem alle sammen«, siger han og tilføjer, at ministeriet har arbejdet på svarene i fire måneder, men ikke er nået helt i bund endnu.

Vred mail fra Nørby
Ellen Trane Nørby sendte bygen af spørgsmål til ministeren tre uger efter, at det lille Museet for Religiøs Kunst i Lemvig - hvor Ellen Trane Nørbys mor sidder i bestyrelsen - fik afslag på at blive statsanerkendt.

Den 23. maj, hvor afslaget blev meddelt, sendte Venstre-politikeren sidst på dagen en sur mail til Uffe Elbæk, hvor hun beskylder ministeren for »tillidsbrud« og pointerer, at sagen vil skade deres fremtidige samarbejde, viser BT's aktindsigt i sagen.

LÆS MERE

»Da vi havde en telefonsamtale midt på foråret, spurgte jeg til museet (i Lemvig, red.), og hvad du forventede i den forbindelse. Du svarede der, at du ikke kendte til sagen, men ville vende tilbage til mig. Jeg har siden intet hørt fra dig. Jeg kan nu i afslagsbrevet til museet læse, at du allerede den 17. januar 2012 har meddelt Kulturstyrelsen afslag«, hedder det i mailen fra Ellen Trane Nørby.

Afviser anklage
Hendes anklage går på, at Uffe Elbæk i de fire måneder mellem januar og maj har holdt hende hen, selv om han altså vidste, at det ville ende med et afslag. Men Trane Nørby tager fejl, siger ministeren.

»Jeg er jo slet, slet ikke så langt nede i niveauerne i sagsbehandlingen. Jeg er så heldig, at jeg har dygtige folk, der fagligt forholder sig til og vurderer detaljerne i en sådan sag«, siger Uffe Elbæk.

Han husker udmærket den vrede mail fra Ellen Trane Nørby.

»Min egen umiddelbare reaktion var, at vi alle sammen kan have en dårlig dag«, siger Uffe Elbæk, der understreger, at han generelt har et »glimrende og også tillidsfuldt samarbejde« med Venstres politiske ordfører.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce