Tilrettelægning. Ifølge underholdningschef Jan Lagermand Lundme kunne DR aldrig drømme om at lade rækkefølgen ved det danske grandprix afgøre ved lodtrækning.
Foto: Jens Dresling

Tilrettelægning. Ifølge underholdningschef Jan Lagermand Lundme kunne DR aldrig drømme om at lade rækkefølgen ved det danske grandprix afgøre ved lodtrækning.

Medier

Dansk grandprix-chef: Det er svært at finde formlen for 'fair'

Underholdningschef har forståelse for, at arrangørerne dropper lodtrækningen.

Medier

Det skal være slut med en showstoppende parade af stille numre i det internationale Melodi Grand Prix, der næste år afvikles i Malmø.

Showets svenske producere og den europæiske tv-union, EBU, har nemlig besluttet, at rækkefølgen i sangkonkurrencen ikke længere skal afgøres ved lodtrækning.

I stedet vil producerne bestemme rækkefølgen for »at skabe et mere spændende tv-show og lade hver deltager skille sig mere ud frem for at blive omgivet af bidrag, som ligner i stil eller tempo«, som det hedder i en udtalelse fra EBU-chef Jon Ola Sand.

LÆS MERE

Hos DR kan underholdningschef Jan Lagermand Lundme godt se fornuften i, at producerne får lov at sammensætte det bedste show, så man f.eks. undgår en ballade om sang nummer 1.

»Umiddelbart virker en lodtrækning mest fair, men det kan sagtens risikere at gå ud over showets kvalitet. Jeg har stor forståelse for, at man gerne vil lave et godt flow, da det giver det bedste tv-program. På den anden side kan man også argumentere for, at det går ud over showets kvalitet, hvis publikum har en opfattelse af, at producerne ikke laver en fair rækkefølge. Det er virkelig en svær balancegang«, siger Jan Lagermand Lundme til politiken.dk.

Typisk giver en startposition sent i konkurrencen de bedste vinderchancer. De sidste fem år er grandprixet vundet af deltagere med startnummer 24, 20, 22, 19 og 17.

Danmark skal nok klare sig uden Norge

Hvis Danmark vinder og dermed skal være vært i 2014 - vil DR så kopiere den svenske model?

» Når Danmark vinder, vil vi se grundigt på de reaktioner, der helt sikkert kommer efter showet i Malmø. Det gode ved tv er, at seerne reagerer lynhurtigt, hvis de føler, konkurrencen har været unfair. Og så tager vi den derfra«.

»Men jeg kan sige, at i det danske grandprix kunne vi aldrig finde på at lade rækkefølgen afgøre ved lodtrækning. Vi ville f.eks. aldrig starte med en ballade. Et typisk flow er et par højtemponumre til at starte festen, herefter en ballade, og så et varieret udtryk indtil sidste nummer, der også typisk er højtempo«.

LÆS OGSÅ

De svenske arrangører og EBU har også besluttet, at Danmark og Norge skal dyste i hver deres semifinale for at sikre en »fair fordeling og tilstrækkelig tilgængelighed af billetter til nabolandene«. En beslutning, flere danske grandprix-fans kritiserer, fordi vi traditionelt nyder godt af pointene fra broderfolket.

Men DR's grandprix-chef er overbevist om, at Danmark nok skal avancere til finalen uden norsk hjælp.

»Vi får også typisk point fra Finland og Island, og vi får formentlig en stor fordel i, at der vil være mange danskere blandt publikum«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce