Julestjerner. Pressefotografering på DRs julekalender 2012 'Julestjerner' skrevet af Michael Wikke (til højre) og Steen Rasmussen (til venstre). Medvirkende er Sebastian Teschemacher (9 år), Igor Svideniouk (13 år) og Martine Hjejle (13 år).
Foto: Jens Dresling

Julestjerner. Pressefotografering på DRs julekalender 2012 'Julestjerner' skrevet af Michael Wikke (til højre) og Steen Rasmussen (til venstre). Medvirkende er Sebastian Teschemacher (9 år), Igor Svideniouk (13 år) og Martine Hjejle (13 år).

Medier

DR's nye julestjerne: Jeg drømmer om at blive bildesigner

Niårige Sebastian har en af de tre børnehovedroller i DR's nye julekalender.

Medier

»Det har været en lang og meget udfordrende proces, men det har været megagrineren«.

Sådan siger den 14-årige Martine Hjejle, der spiller en af de tre børnehovedroller i DR's nye julekalender, 'Julestjerner'.

Vi møder hende og de andre to unge skuespillere i Planetariet i København, hvor de og de andre medvirkende har sat pressen stævne for at tale om DR's første egenproducerede julekalender siden 2009.

De tre børn har fra starten af sidste december været i gang med optagelserne til julekalenderen, der er skrevet af makkerparret Wikke og Rasmussen.

'Langt og sjovt forløb' Martine Hjejles som går i niende klasse spiller i julekalenderen den 13-årige Sus fra Brøndbyøster. Det er ikke første gang, den unge pige medvirker i en film. Hun har også været med i DR’s tv-serie 'Lykke', derudover har hun lagt stemme til tegneseriefiguren Isabella fra 'Phineas og Ferb'.

Igor Svidenniouk går ligesom Martine Hjejle i niende klasse og har medvirket i en række film, tv-serier og reklamer før, bl.a. 'Løgnhalsen', 'Hemmeligheden' og 'Lærkevej'. I julekalenderen spiller han Bob fra Brorfelde, der bliver nabo til Sus.

»Dette forløb har været meget længere og sjovere, end alt andet jeg har medvirket i«, siger Igor Svidenniouk.

'Mine venner synes jeg er ret sej'
Igor Svidenniouk har ret i, at forløbet har været langt. Optagelserne har nemlig varet omkring de 100 dage, og instruktørerne Wikke og Rasmussen har haft julekalenderen under planlægning i tre år.

»Man vænner sig hurtigt til julestemningen med de mange nisser, sne og julepynten. Man tænker ikke så meget over det til sidst«, griner Igor Svidenniouk til sine to medspillere, der sidder på hver sin side af ham.

Den kun niårige Sebastian Teschemacher glæder sig meget til at se sig selv i julekalenderen i rollen som Tom fra Brorfelde. Sebastian Teschemacher får sin debut som filmstjerne i denne julekalender, men han har også haft erfaring med tv før i sit ellers unge liv. Da han var yngre, medvirkede han i en række reklamer for fastelavnstøj.

»Jeg tror at mine venner synes jeg er ret sej, nu når jeg bliver kendt for julekalenderen«, siger Sebastian Teschemacher og smiler skævt til Martine og Igor.

Glæder sig til at blive genkendt

Der er ingen tvivl om, at de tre børn er blevet gode venner efter deres medvirken i julekalenderen. De griner og pjatter til hinanden, og ingen kan være i tvivl om, at de nyder hinandens selskab.

De to ældste ønsker at fortsætte skuespillet, men niårige Sebastian Teschemacher har alternative fremtidsplaner i sigte, når han bliver voksen.

»Jeg vil ikke være skuespiller, men bildesigner når jeg bliver stor«, siger han med et glimt i øjet ved tanken om drømmejobbet.

De tre børnehovedroller glæder sig meget til at se resultatet af julekalenderen, der begynder 1. december klokken 19:30 på DR 1. De er alle spændte på folkets reaktioner og til at skrive autografer og måske blive genkendt på gaden.

De glæder sig alle til jul, selvom de 100 dages optagelser med masser af julestemning ikke ligger så langt tilbage.

Ida Vigsø Kristensen, som har skrevet denne artikel, er i erhvervspraktik på politiken.dk i denne uge.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce