Mediestorm. Gårsdagens skudforsøg mod Lars Hedegaard har ryddet forsiderne i dagens aviser. Flere medier antyder kraftigt, at angrebet er politisk eller religiøst motiveret.
Foto: JENS DRESLING

Mediestorm. Gårsdagens skudforsøg mod Lars Hedegaard har ryddet forsiderne i dagens aviser. Flere medier antyder kraftigt, at angrebet er politisk eller religiøst motiveret.

Medier

Rektor advarer medier mod »hysteri« i Hedegaard-sag

Medierne roses for balanceret dækning, men der er plads til forbedring.

Medier

»Ytringsfriheden blev hans skæbne«, »Ord mødt med våben« og »Jeg vil hellere dø end at holde kæft«.

Sådan lyder nogle af avisoverskrifterne dagen efter, at den kontroversielle debattør Lars Hedegaard blev forsøgt skudt i sit hjem på Frederiksberg.

Jeg synes faktisk, at medierne klarer balancen godt

Flere medier kobler angrebet direkte sammen med Lars Hedegaards omstridte synspunkter om Islam og indvandring, og debatten om terror og sikkerhed fylder allerede alle medier.

Lars Hedegaard er også selv overbevist om, at det er motivet for overfaldet.

LÆS OGSÅ

Men gerningsmanden er ikke fanget endnu, og politiet sagde i går, at de efterforsker flere spor og motiver i sagen.

»Det er en vanskelig balance for medierne. Det er åbenlyst for enhver, hvorfor at netop Lars Hedegaard bliver angrebet. Men det er farligt at fortælle, fordi man kan hælde benzin på et bål. Jeg synes faktisk, at medierne klarer balancen godt« siger Jens Otto Kjær Hansen, der er rektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

For mange spekulationer

Han er også glad for den brede opbakning til ytringsfriheden, men mener dog, at der er plads til forbedringer i medierne.

»Der er et selskabt hysteri. For eksempel hører jeg i morges en radiokanal fortælle, at morgenfladen vil blive præget af sagen. Men der er ikke kommet noget nyt frem. Man snakker bare om de samme spekulationer som i går. Hvorfor skal morgenfladen præges af det? Har folk brug for at høre det samme?«, siger Jens Otto Kjær Hansen.

PORTRÆT

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce