Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KRITIK. Politikere, meningsdannere og medier viderebragte ukritisk Lars Hedegaards forklaring, mener svensk debattør.
Foto: JENS Dresling

KRITIK. Politikere, meningsdannere og medier viderebragte ukritisk Lars Hedegaards forklaring, mener svensk debattør.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svensk debattør: Journalister slugte Hedegaards forklaring for råt

Lars Hedegaard mener, at svensk forfatter spreder ondsindede rygter.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske og svenske journalister har alt for ukritisk viderebragt den danske debattør Lars Hedegaards udlægning af episoden 5. februar, hvor han ifølge sin egen forklaring blev forsøgt skudt af en mand med arabisk udseende.

Det mener den svenske journalist og forfatter Katarina Mazetti, der har skrevet et kritisk indlæg på det svenske journalistforbunds medie journalisten.se.

I artiklen hævder Katarina Mazetti, at der ikke findes noget bevis for, at Lars Hedegaard, der er formand for Trykkefrihedsselskabet, blev overfaldet, som han påstår.

Gerningsmand flygtede Samme dag som angrebet ifølge Lars Hedegaard fandt sted, oplyste han ifølge blandt andet Trykkefrihedsselskabets hjemmeside, at en mand med anden etnisk baggrund end dansk affyrede skud mod ham.

Lars Hedegaard blev ikke ramt, og efter nogen håndgemæng flygtede attentatmanden, oplyste Lars Hedegaard.

DOKUMENTATIONLæs indlægget her(eksternt link)

Den forklaring slugte journalister og politikere alt for råt og gik ud og fordømte angrebet.

»En uge efter dette angreb synes ingen beviser at være fremkommet, og der bliver underligt stille om sagen«, skriver Katarina Mazetti.

»Måske er det danske politi inkompetent. Dette attentat kan have fundet sted, selvom der ikke er nogle håndfaste beviser. Det kan have handlet om terrorister, privat hævn eller en sær galning«, skriver hun.

Katarina Mazetti mener, at årsagen, til at medierne ikke sår tvivl om Hedegaards forklaring, er, at de er bange for reaktionen fra den indvandringskritiske fløj.

Spreder ondsindede rygter

Det danske politi har indtil videre sagt, at de har optagelser af en mand, der løber fra stedet. Han er mørkhåret, men det er ikke tydelige optagelser, siger politiet. Derudover har et vidne hørt skud, og der er fundet patronhylster og projektil.

LÆS MERE

Lars Hedegaard og Ingrid Carlqvist, der er chefredaktør på 'Dispatch International', har valgt at svare igen i et indlæg, hvor de siger, at Katarina Mazetti ikke har styr på fakta og spreder ondsigtede rygter.

DOKUMENTATIONLæs svaret her(eksternt link)

»Vi mener, at det er fascinerende, at du anser dig for at være en bedre kriminaltekniker end det danske politi«, skriver de blandt andet og opremser beviserne:

»Skudhullet, patrolhylstrene, overvågningsbilleder med den flygtende gerningsmand og de mange vidner, som har set manden i den røde postjakke, har i det mindste fået det danske sikkerhedspoliti PET til at se meget alvorligt på mordforsøget mod Lars Hedegaard«.

Lars Hedegaard og Ingrid Carlqvist skriver, at det danske politi er »alt andet end inkompetent«, og at det danske politis opklaringsprocent er meget høj.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden