KRITIK. Politikere, meningsdannere og medier viderebragte ukritisk Lars Hedegaards forklaring, mener svensk debattør.
Foto: JENS Dresling

KRITIK. Politikere, meningsdannere og medier viderebragte ukritisk Lars Hedegaards forklaring, mener svensk debattør.

Medier

Svensk debattør: Journalister slugte Hedegaards forklaring for råt

Lars Hedegaard mener, at svensk forfatter spreder ondsindede rygter.

Medier

Danske og svenske journalister har alt for ukritisk viderebragt den danske debattør Lars Hedegaards udlægning af episoden 5. februar, hvor han ifølge sin egen forklaring blev forsøgt skudt af en mand med arabisk udseende.

Det mener den svenske journalist og forfatter Katarina Mazetti, der har skrevet et kritisk indlæg på det svenske journalistforbunds medie journalisten.se.

I artiklen hævder Katarina Mazetti, at der ikke findes noget bevis for, at Lars Hedegaard, der er formand for Trykkefrihedsselskabet, blev overfaldet, som han påstår.

Gerningsmand flygtede Samme dag som angrebet ifølge Lars Hedegaard fandt sted, oplyste han ifølge blandt andet Trykkefrihedsselskabets hjemmeside, at en mand med anden etnisk baggrund end dansk affyrede skud mod ham.

Lars Hedegaard blev ikke ramt, og efter nogen håndgemæng flygtede attentatmanden, oplyste Lars Hedegaard.

DOKUMENTATIONLæs indlægget her(eksternt link)

Den forklaring slugte journalister og politikere alt for råt og gik ud og fordømte angrebet.

»En uge efter dette angreb synes ingen beviser at være fremkommet, og der bliver underligt stille om sagen«, skriver Katarina Mazetti.

»Måske er det danske politi inkompetent. Dette attentat kan have fundet sted, selvom der ikke er nogle håndfaste beviser. Det kan have handlet om terrorister, privat hævn eller en sær galning«, skriver hun.

Katarina Mazetti mener, at årsagen, til at medierne ikke sår tvivl om Hedegaards forklaring, er, at de er bange for reaktionen fra den indvandringskritiske fløj.

Spreder ondsindede rygter

Det danske politi har indtil videre sagt, at de har optagelser af en mand, der løber fra stedet. Han er mørkhåret, men det er ikke tydelige optagelser, siger politiet. Derudover har et vidne hørt skud, og der er fundet patronhylster og projektil.

LÆS MERE

Lars Hedegaard og Ingrid Carlqvist, der er chefredaktør på 'Dispatch International', har valgt at svare igen i et indlæg, hvor de siger, at Katarina Mazetti ikke har styr på fakta og spreder ondsigtede rygter.

DOKUMENTATIONLæs svaret her(eksternt link)

»Vi mener, at det er fascinerende, at du anser dig for at være en bedre kriminaltekniker end det danske politi«, skriver de blandt andet og opremser beviserne:

»Skudhullet, patrolhylstrene, overvågningsbilleder med den flygtende gerningsmand og de mange vidner, som har set manden i den røde postjakke, har i det mindste fået det danske sikkerhedspoliti PET til at se meget alvorligt på mordforsøget mod Lars Hedegaard«.

Lars Hedegaard og Ingrid Carlqvist skriver, at det danske politi er »alt andet end inkompetent«, og at det danske politis opklaringsprocent er meget høj.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce