Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Medier. Peter Falktoft (Snebolden) og Esben Bjerre fra 'Monte Carlo' på P3 får om to uger premiere på deres eget program på tv.
Foto: PR

Medier. Peter Falktoft (Snebolden) og Esben Bjerre fra 'Monte Carlo' på P3 får om to uger premiere på deres eget program på tv.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

P3-værter efterprøver Putins mediestunts - på tv

Værterne fra 'Monte Carlo' er blevet kastet ud på dybt vand i Rusland.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nye ungdomskanal DR3 får premiere på de danske tv-skærme om knap to uger, den 28. januar.

Nogle har allerede kaldt den nye tv-kanal for »P3, bare på tv«. Om det er en rammende betegnelse, vides endnu ikke.

Men sikkert er det, at to af de mest populære værter på P3, Peter Falktoft og Esben Bjerre fra programmet 'Monte Carlo', skal prøve kræfter med tv-mediet.

Når den nye kanal går i luften, er en del af fladen helliget et program med den finurlige titel 'Monte Carlo elsker Putin'.

Bag den titel gemmer sig en serie programmer, hvor Peter Falktoft og Esben Bjerre går i Putins fodspor og bliver udsat for en række udfordringer i Rusland.

»Vi er meget begejstrede for de her typer, som der bliver færre og færre af i vores del af verden. Statsledere, der har fuld fart på og kører derudad uden at se sig tilbage. De lever livet uden at tænke på deres befolkning eller deres omdømme. Putin er spydspidsen på den galej. En anden kunne være Berlusconi«, siger Esben Bjerre fra 'Monte Carlo' til politiken.dk.

Prisbegavede radioværter
Han og Peter Falktoft (kaldet 'Snebolden'), samt resten af holdet bag 'Monte Carlo', løb sidste år med et par af de vægtigste priser, da radioverdenen hyldede sig selv ved prisuddelingen 'Prix Radio - Danmarks Officielle Radiopriser'.

De to værter fra 'Monte Carlo' vandt både 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon' og blev kåret som årets bedste radioværter. De løb også med prisen som 'Årets Drivetime', hvilket dækker over bedste radioprogram i eftermiddagsfladen.

Folkene bag 'Monte Carlo' har selv beskrevet deres program som et sted, hvor man »vender ugens store og små kulturelle begivenheder, kigger på ugens bedste tv og tester citater efter en særlig citatskala, som er opfundet til lejligheden«.

Om Bjerre og Falktoft vil få lige så stor succes i tv-genren, som de har i æteren, ved vi mere om, når deres nye program bliver sendt på DR3 som en del af åbningen af kanalen senere på måneden.

I forbindelse med optagelserne af 'Monte Carlo elsker Putin' drog Peter Falktoft og Esben Bjerre i hele december rundt i Rusland med et par fotografer. Det er der kommet seks afsnit ud af.

»Vi syntes, at det, at vi nu kunne lave tv, var en god anledning til at efterprøve nogle af alle Putins mediestunts. Han har jo fløjet med jetjæger, skudt en bjørn og fløjet med en trane. Det kan godt se lidt opstillet ud, når han gør det. Derfor er vi nu gået i fodsporene på ham«, siger Esben Bjerre til politiken.dk.

Har I prøvet at lave tv før?

»Peter har været med i Zulu Kvægræs som deltager. Men nej, vi har ikke tidligere prøvet selv at stå med alle ideerne til et tv-program. Men nogle gange, når vi laver radio, har vi lidt manglet den der dimension med billeder. Her ville vi gerne vise alt det, man ikke altid kan se på radio«.

Hvad har I eksempelvis prøvet på jeres tur til Rusland?

»Ja, vi har så været ude og flyve med traner og prøvet at flyve i et jetfly. Der har været nogle ting, hvor man lige skulle tage en dyb indånding. Men ellers har det været meget lige som, når vi laver vores radioprogram; der var ikke noget manuskript og vi havde ikke lagt de store planer. Vi tog bare af sted«

Har I mødt Putin selv?

»Nej, desværre«.

Har I forsøgt at komme til at møde Putin derovre?

»Det kan jeg desværre ikke komme ind på«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden