Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegneserier. Tegneserier er fraværende på internettet, og det håber idémændene bag Comicing.dk at konceptet kan være med til at lave om på.
Foto: PER FOLKVER

Tegneserier. Tegneserier er fraværende på internettet, og det håber idémændene bag Comicing.dk at konceptet kan være med til at lave om på.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tegneserier får deres eget YouTube

Ny dansk nettjeneste vil løfte tegneserien ind i en digital tidsalder og hjælpe debutanter.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At få udgivet sine tegneserier er næsten umuligt for debuterende tegnere, og selv for de etablerede i Danmark er der få penge i tegneseriemarkedet.

Derfor har en tegneserieskaber og en softwareudvikler nu skabt hjemmesiden Comicing.dk, hvor alle kan publicere deres egen streg, og initiativtagerne håber, at det kan bringe tegneserien ud til et bredere publikum.

LÆS OGSÅ

»Vi kunne godt tænke os at gøre tegneserier mere folkelige. Der mangler et sted, hvor man bare kan lægge sine kreationer op og få nogle til at se dem. Facebook er et fint sted at starte, men man er ret hurtigt begrænset af, at det kun er folk, man kender, som ser det«, siger den ene af idémændene, Shum Stra.

Han ser en udvikling, hvor flere og flere, især unge mennesker, har internettet som primær kilde til underholdning. Samtidig oplever han også, at tegneserier er fraværende på internettet, og det håber han, at Comicing.dk kan være med til at lave om på.

Tegneserie-YouTube
Siden fungerer ligesom YouTube, hvor alle kan lægge korte tegnede fortællinger ud uden at miste deres copyright. Dog tjekkes det, om det er andres værker eller almindelige billeder, man lægger ud.

Brugerne kan så anbefale en tegneserie på Facebook, hvor vennerne ser den, og måske klikker ind. Og Shum Stra vil lave en ugentlig mail med populære striber, man kan få tilsendt.

I dag lykkes det kun få tegnere at skabe solide læserskarer på deres private blogs, men ved at samle tegnerne på Comicing.dk satser Shum Stra på flere til faste besøgende.

»Hvis det lykkes os at få folk, som ikke læser tegneserier, til at gøre det, vil vi gøre markedet i Danmark større. Derfor går vi også efter folk, som ikke allerede får deres tegneseriebehov dækket«, siger han og tilføjer, at 10.000 brugere på Comicing.dk ville være en succes.

Interessant for vækstlaget

Umiddelbart mener Shum Stra, at siden er mest interessant for vækstlaget af tegnere, der ikke er vant til at få betaling for deres arbejde.

»Så længe man ikke er professionel, men synes, det er fedt at tegne, kan det her blive til endnu en grund til at få tegnet, fordi man kan få sine værker spredt«.

Den danske tegneserietegner Palle Schmidt hilser initiativet velkommen, fordi det hjælper nye tegnere på vej og giver dem adgang til langt flere læsere, end de ellers ville kunne nå.

LÆS OGSÅ

Og så er et godt ry på eksempelvis det nye Comicing.dk ifølge ham mere værdifuldt end en overset udgivelse, hvis man vil være kendt. Hans eneste bekymring er, at når alle kan lægge serier op, vil siden drukne i børnetegninger og andet »crap«, og så bliver brugerne væk.

»Det er ikke svært at finde tegneserier på nettet – problemet er at finde kvalitet. Tiden må vise, om Comicing.dk kan give det uden kuratering og kritik«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden