Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Søgt. Radio- og tv-vært Lisbeth Østergaard er et af de navne, som danskerne har googlet meget i 2013. (arkivfoto)
Foto: MARTIN LEHMANN

Søgt. Radio- og tv-vært Lisbeth Østergaard er et af de navne, som danskerne har googlet meget i 2013. (arkivfoto)

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi søger mest på kendte kvinder - og helst dem fra TV 2

Google indfanger tidsånden ved at tælle vores søgninger på nettet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi søger mere og mere på personnavne.

Det kan Google konstatere efter en nøje gennemgang, hvor søgemaskinen gør status over året, der snart rinder ud.

Danskerne er nysggerige efter at vide mere om de profiler, vi ser på tv, hører om i nyhederne, dyrker som idoler og følger på film.

LÆS OGSÅ

Tjenesten har som et forsøg på at indfange tidsånden opgjort, hvem og hvad vi søger på. Og med listen over 'mest søgte danske personer' tyder det på, at vi tænker mere på kvinder end mænd.

I hvert fald er kun to på top ti af det maskuline køn, nemlig sangeren Rasmus Seebach og navnet Allan Simonsen, som både dækker over 'Vild med dans'-fænomenet og racerkøreren, der i juni døde på Le Mans. De to navne ligger på anden- og tredjepladsen efter tv-kendissen Mascha Vang (reality-stjerne, blogger og vært), som altså troner på listens top.

Vi vil vide mere om Chili-Klaus og Yahya Hassan
Hvis man ser ud over landets grænser er det først og fremmest den amerikanske actionstjerne Paul Walker, der døde i et biluheld for nylig, som har vækket danskernes nysgerrighed i 2013. Han er nummer 1 på listen over 'hurtigst voksende søgninger efter personer'.

LÆS ARTIKEL

Derudover har vi villet vide mere om de markante personligheder, som døde i 2013, hvorfor navne som Lou Reed, Nelson Mandela og Ole Ernst også er med i 'zeitgeist'-opgørelsen.

Opgørelsen peger også på, hvem der har været 'talk of the town' i året, der gik - nemlig Chili-Klaus, Yahya Hassan og Eurovision-vinder Emmelie de Forest i følgeskab med den unge Melodi Grand Prix-sangerinde Simone Eegeris (hvis guldkjole med dyb udskæring fik mere opmærksomhed end hendes sang), sangerinden Medina, tv-kendis Linse Kessler, tv-vært Ibi Støving og konditor Mette Blomsterberg.

Vi vil vide mere om TV2-værter

Zeitgeist-opgørelsen afspejler også danskernes mediebrug og hvilke programmer og værter, vi er fascinerede af og gerne vil vide mere om eller have mere af.

Og her dominerer TV2 - ikke mindst på værtssiden, hvor Anders Lund Madsen er repræsenteret som den eneste DR-ansatte i top 3.

Listen over mest søgte tv-programmer toppes af TV 2 Nyhederne, Paradise Hotel og MGP 2013, mens vi på værtssiden har søgt mest på henholdsvis de kvindelige værter Lisbeth Østergaard (Go' morgen Danmark), Sarah Grünevald (Vild med dans) og Cecilie Frøkjær (Go' Morgen Danmark) og de mandlige værter Anders Lund Madsen (Søndag Live), Mikkel Kryger (Go' Morgen Danmark) og Morten Resen (Go' Morgen Danmark).

På listen over 'hurtigst voksende søgninger efter tv-programmer' finder man MGP 2013, TV 2's aarhusianske krimiserie 'Dicte', Eurovision 2013, folkeskole-dramaserien 'Rita' (også TV2) samt 'Årgang 0'.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden