Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ALS ROALD/Politiken-Tegning
Foto: ALS ROALD/Politiken-Tegning
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hemmelig stemme fra Goldman Sachs-elevator afsløret som løgner

Han er 34 år og fra Texas, og så har han aldrig arbejdet hos Goldman Sachs.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg giver aldrig penge til hjemløse. Jeg kan simpelthen ikke belønne fiasko med god samvittighed«.

Det er citater af denne kaliber, der har gjort Twitter-kontoen @GSElevator til en succes med 600.000 følgere. Under pseudonymet J.T. Stone har personen bag fortalt historier, som skulle være overhørt i investeringsbanken Goldman Sachs' elevator.

ALS ROALD/Politiken-Tegning
Foto: ALS ROALD/Politiken-Tegning

Ifølge forfatteren er han ansat i banken, men det viser sig nu, at det ikke passer. Bag kontoen står 34-årige John Lefevre, en tidligere obligationshandler fra Texas. Det skriver The New York Times.

Sandt, men for sjov
Lefevre, der tidligere har arbejdet syv år i Citigroup, siger til avisen, at han oprettede kontoen »for sjov for at underholde mig selv«.

Siden er det blevet en kæmpe ting, og forfatteren har for nylig underskrevet en sekscifret bogaftale bygget på de mange tweets. Og vi taler seks cifre i amerikanske dollars.

Han gør opmærksom på, at selv om Twitter-kontoen ofte tilskrives en ansat hos Goldman Sachs (det er den også blevet her på Politiken), så har han gjort sig umage for aldrig at sige, at han arbejder der, for at dække sig juridisk ind. Den handler bare om elevatorsnak i virksomheden.

Eller nærmere i hele finanssektoren.

»Det var ikke om et firma. Historierne er ikke specifikt om Goldman Sachs, men om en generel kultur«, siger forfatteren.

Forbud mod snak hævet
Det betyder, at Goldman Sachs nu kan hæve det forbud, de havde indført, mod at taler i elevatorerne og holde op med at efterforske, hvem det kunne være, der lækkede snavsede citater fra elevatorturene.

Lefevre forklarer, at han valgte Goldman Sachs' navn til at repræsentere banksektoren, fordi mange enten hader eller elsker dem.

Og, påstår Lefevre, alle historierne er rigtige nok. De stammer fra hans liv i det økonomiske overdrev rundt omkring i bankbranchen, hvor citater som:

»En eller anden tøs spurgte mig, hvad jeg ville gøre, hvis jeg fik 10 millioner dollars. Jeg sagde, at jeg ville undre mig over, hvor resten af mine penge blev af«, er en del af hverdagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden