Medier. Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen er forfatteren bag bogen 'Livet, det forbandede'.
Foto: DRESLING JENS

Medier. Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen er forfatteren bag bogen 'Livet, det forbandede'.

Medier

Skandalefyldt Se og Hør-bog udsolgt på blot en dag

Førsteoplaget af tidligere Se og Hør-journalists roman, 'Livet, det forbandede', er blevet revet væk.

Medier

Det er ikke artige sager, der står i romanen 'Livet, det forbandede', som Ken B. Rasmussen, en tidligere journalist på Se og Hør, har skrevet.

Han fremlægger nemlig, at Se og Hør i mindst fire år har betalt en it-specialist for at overvåge kongelige, politikere og andre kendte danskeres kreditkortinformationer. I romanen beskriver Ken B. Rasmussen, at Se og Hør - nu kaldet 'Set og Hørt' - fra 2008 til 2012 systematisk har brugt den ulovlige metode.

Bogen har, hvis påstandene viser sig sande, været med til at igangsætte en af de potentielt største medieskandaler herhjemme. Allerede nu har sagen fået Henrik Qvortrup, daværende chefredaktør på Se og Hør, til at trække sig fra sit job som politisk kommentator på TV 2.

Og det vil danskerne i udpræget grad gerne læse om. Første oplag af 'Livet, det forbandede' på 5.000 eksemplarer, hvilket er et højt antal, er allerede udsolgt, dagen efter at bogen udkom. Et nyt oplag på yderligere 5.000 eksemplarer er på vej, fortæller forlaget bag bogen.

En »Coming of fucked up age-thriller«.

'Livet, det forbandede' udgives af Bogkompagniet, der tidligere har udgivet titler som 'Plummer - summen af kardemommen', 'Miss Sunshine' om Caroline Wozniacki, reality-stjernen Gustavs selvbiografi og en bog om Michael Laudrups trænerkarriere.

Nu kan det vise sig, at forlaget har udgivet en regulær bestseller med en bog, hvori alt langtfra handler om Se og Hør. Størstedelen af romanen handler om en dannelsesrejse for hovedpersonen, 'Sønderjyden', der, ligesom forfatteren Ken B. Rasmussen selv har gjort det, tilbringer 17 år i Los Angeles.

På omslaget af 'Livet, det forbandede' står der, at bogen er en »Coming of fucked up age-thriller«.

Foto: DRESLING JENS

Johnny Staun, forlagsredaktør i Bogkompagniet, har tidligere udtalt til Politiken, at Ken B. Rasmussens bog er en roman, men at flere af beretningerne i bogen er baseret på virkelige begivenheder.

»Ken har skrevet på bogen i godt et år. Vi har redigeret lidt, fjernet noget og tilføjet noget. Det har været et stort arbejde, den gode Ken har lavet. Og det har været svært at holde det hemmeligt, det, han har været i gang med at skrive«, siger Johnny Staun.

Adspurgt, om 'Livet, det forbandede' er en fiktionsroman eller en dokumentarisk bog, svarede Johnny Staun: »Det er lidt af det hele. Det er en beskrivelse af en mands liv og opture og nedtur«.

Politianmeldt af politiker

Ken B. Rasmussen har til Politiken sagt, at han har skrevet bogen som en roman, men at »fiktion og virkelighed her passer sammen som fod i hose«.

»Jeg besluttede mig lynhurtigt for, da jeg startede med at skrive denne sønderjydes historie, at alt skulle med. Ligegyldigt, om det var virkelig dybt nedtursagtige ting for sønderjyden, det kom med. Kreditkortene er også en del af sønderjydens historie, så selvfølgelig skulle det også med. Der er ikke udeladt noget. Det er svesken på disken«, siger den tidligere Se og Hør-journalist.

Blandt de personer, Ken B. Rasmussen beretter, at Se og Hør har overvåget ulovligt, er tv-værten Line Baun Danielsen, politikeren Morten Helveg Petersen, Casper Christensen, prins Joachim og prinsesse Marie og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Den radikale spidskandidat til europaparlamentsvalget Morten Helveg Petersen har nu valgt at melde Aller Medier, der ejer Se og Hør, til politiet.

Politiken har i dag anmeldt 'Livet, det forbandede' og givet bogen to hjerter.

TV

Sjældent er en bog politianmeldt, før den er anmeldt. 'Livet, det forbandede' har skabt furore, men er den et litterært mesterværk? Kilde: Politiken.tv / Peter Vintergaard

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce