Snapshot. Simon Andersen (tv.) er en kontroversiel figur i dansk dagspresse. Her på vej til afhøring i Skattesagskommissionen sammen med tidligere chefredaktør Peter Brüchmann og journalist Thomas Nørmark Krog.
Foto: Jens Dresling(Arkiv)

Snapshot. Simon Andersen (tv.) er en kontroversiel figur i dansk dagspresse. Her på vej til afhøring i Skattesagskommissionen sammen med tidligere chefredaktør Peter Brüchmann og journalist Thomas Nørmark Krog.

Medier

Simon Andersen bliver chef på Radio24syv

BT's farverige redaktionschef skal stå i spidsen for nyhedsjournalistikken.

Medier

Radio24syv henter en erfaren journalist og redaktionel leder til at stå i spidsen for nyhedsjournalistikken.

Det er den 44-årige nuværende BT-redaktionschef Simon Andersen, der fra 15. august får titlen nyhedschef på radiokanalen. Han udgør herefter ledelsen sammen med magasinchef Sara Bro Sæhl for de 35 journalister i nyhedsafdelingen.

»Radio24syv har opnået en flot position, men vi har mod på meget mere, og Simon Andersen er den helt rigtige nyhedschef, når opgaven er at skærpe nyhedsprofilen og udvikle vores morgenprogram«, siger Radio24syvs direktør og chefredaktør, Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.

Og Simon Andersen udtaler selv:

»Radio24syv har imponerende på kun to et halvt år vist sig som et markant og nyskabende tilbud til de mange tusinde danskere, der elsker taleradio. Radioen er spillevende, original, debatskabende og ofte sært finurlig og overraskende. Den har forlængst sat nye standarder. Jeg glæder mig til at være med til at gøre radioen endnu stærkere på nyhedsområdet. Radioens morgenprogram skal være det foretrukne valg for de mange, der ønsker at deres dag skal begynde med engageret og levende radio med nyheder, indsigt, samfund, debat og politik«.

'Man kan slå sig på ham'

Simon Andersen er kendt som en af dansk presses mere farverige skikkelser og er en af de centrale journalister i lækagesagen om statsminister Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

Han startede karrieren på Jyllands-Posten, kom senere til DR og var med til at starte Nyhedsavisen, hvor han som chefredaktør var kendt for en hård, men kærlig ledelsesstil.

»Simon larmer meget, han er ikke diplomatiets mester, men har selv kun respekt for samme behandling. Der skal ikke puttes med noget. Og man kan slå sig alvorligt på ham, hvis man ikke er på hans side«, sagde tidligere redaktør på Nyhedsavisen Kasper Haugaard til Politiken for et par år siden.

Simon Andersen har siden 2008 været ansat på BT.

LÆS PORTRÆT AF SIMON ANDERSEN

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden