Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Provokation. »Når man er lille nyt medie, der gerne vil råbe en dagsorden op, er provokation bare et godt middel. Det fungerer som en dåseåbner«, siger forhenværende chefredaktør Lasse Marker.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturmagasin spåede Politikens kulturkollaps, men drejer nu selv nøglen om

Chefredaktør Lasse Marker fra DOXA har afleveret 150.000 kroners mediestøtte tilbage.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Om to år lukker Politikens kulturredaktion, fordi ingen vil læse andet end DOXA. Velkommen til siden«.

Der var ikke sparet på armbevægelserne, da journalist Lasse Marker sammen med to andre journalister for lidt under et år siden lancerede online-kulturmagasinet DOXA. Journalisternes ambitioner om at revolutionere kulturjournalistikken her til lands vakte opsigt. Men nu er det slut.

INTERVIEW

DOXA lukker og slukker efter mindre end et års eksistens. De 150.000 kroner, som magasinet for få måneder siden blev tildelt i mediestøtte, har magasinet derfor ifølge Journalisten leveret tilbage til Kulturministeriet.

»Vi er et stykke hen ad vejen lykkedes med at sætte markante dagsordener, men nu er der gået et år, og det næste skridt har været at finde en bæredygtig økonomisk forretningsmodel. Det er ikke lykkedes«, siger Lasse Marker, der er tidligere vært på P1, til Politiken.

Provokation er bare et godt middel

Magasinet har været drevet med frivillige skribenter og redaktører, der selv har lagt penge af egen lomme i projektet. Men det var ikke holdbart at drive DOXA frivilligt på længere sigt, siger Lasse Marker.

»Betalingsvilligheden blandt læserne er lav. En tredjedel af annoncemarkedet er også forsvundet siden 2000. Vi spurgte os selv, hvor vi så kunne finde pengene og legede med tanken om, at kulturinstitutioner kunne sponsorere journalistik om specifikke emner. Men heller ikke det bliver til noget«.

Havde I for store armbevægelser?

»Nej, det synes jeg ikke. Udmeldingen mod Politiken var også en anerkendelse af, at det er landets største avis. Hvis man vil noget seriøst med sin kulturjournalistik, er man nødt til at måle den op imod Politiken. Og når man er et lille nyt medie, der gerne vil råbe en dagsorden op, er provokation bare et godt middel. Det fungerer som en dåseåbner«, siger han:

»Samtidig rettede vi jo en kritik af den måde, andre laver kulturjournalistik på, hvor vi mener, at man mange steder er for dårlige til at pege på og udfordre de kulturinstitutioner, hvor pengene forvaltes dårligt og burde omprioriteres«.

Inhabilitet på Politiken

Er I lykkedes med det?

»Vi udgav en bog et par uger efter lanceringen af DOXA, hvor vi lavede en total gennemgang af det kulturpolitiske landskab, kulturlivet og kulturjournalistikken. Den har sat en markant dagsorden flere steder og bragt kulturjournalistikken til debat«.

Men hvad med udover bogen?

»Et af de problemer vi for eksempel har kigget på, er inhabilitet. Vi bragte en artikel om forfatteren Josefine Klougart og Lilian Munk Rösing, der er personlige venner, mens Lillian Munk Rösing anmelder Klougart på Politiken. Sådan nogle ting har vi sat fokus på«, siger han.

»Jeg kan sige, at vi har gjort vores bedste med de midler, vi har haft«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden