Foto: IDA MUNCH/POLFOTO
Medier

Den laksefarvede er erhvervslivets yndling

Børsen er en god forretning og et enestående brand i dansk erhvervspresse.

Medier

Det er den avis, som de studerende på erhvervsuddannelserne helst vil ses med i kantinen, og det er det medie, som flest danskere tænker på, når det gælder dækningen af virksomheder, finans og økonomi.

Selvom Dagbladet Børsen de senere år har fået skarp konkurrence fra en række, særligt digitale, erhvervsmedier, står avisen fortsat som Danmarks stærkeste erhvervsbrand.

Med 210 ansatte, en eksklusiv adresse i Møntergade og et overskud i 2014 på 50 millioner kroner er Børsen en sværvægter på markedet for erhvervsjournalistik, og ifølge administrerende direktør i J/P Politikens Hus, Stig Ørskov, en god forrenting og et godt køb.

Sidstnævnte kan han sige med stor overbevisning, for det var netop hvad han fredag meddelte at have i sinde: At købe Børsen for 800 millioner kroner, så snart, der kommer grønt lys fra konkurrencemyndighederne.

Når det efter forventningerne sker om mellem 6 og 12 måneder, vil Børsen blive et sjette forretningsområde blandt JP/Politikens fem nuværende: Jyllands-Posten, Politiken, Politikens Forlag og Politikens Lokalaviser.

Dermed overgår Børsen fra svensk til dansk ejerskab, når familieejede Bonnier-koncern afhænder avisen.

Handels- og børsstof

Bonnier har ejet Børsen siden 1969 og har et skrapt afkastkrav på 15 procent været med til at gøre Børsen A/S til den gode forretning, det er i dag.

Avisen blev grundlagt som ugeblad i 1896 af Theodor Green med fokus på handels- og børsstof. To områder, som fortsat udgør to af avisens kerneomårder sammen med økonomi og virksomheder. Avisen er desuden inden for de senere år i højere grad begyndt at satse endnu hårdere på debatstoffet som talerør for især det blå Danmark.

BONNIER-BOSS

Sammen med den laksefarvede papiravis udgiver Børsen den ligeledes laksefarvede netavis, borsen.dk. Indtil 2002 udgav Børsen desuden Børsens erhvervsmagasin, som derefter blev solgt til Berlingske og for nyligt lukket som led i den omfattende sparerunde hos konkurrenten i Pilestræde.

Den nuværende chefredaktør og administrerende direktør Anders Krab-Johansen kom til Børsen i 2011 fra en stilling som nyhedschef på Politiken. Han fortsætter som chefredaktør efter overtagelsen, ligesom medarbejderstaben og avisens adresse forbliver uændret. På samme måde vil Bonnier fortsat stå for driften af virksomheden, indtil købet går igennem.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce